S »poslanci« lahko odslej tudi kartate

Karte so zasnovane na podlagi statističnih podatkov s Parlametra in poleg obilice zabave prinašajo tudi poučno noto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. maj 2018 ob 18:18
Politični parket

Politični parket

Na inštitutu Danes je nov dan, kjer razvijajo Parlameter, orodje za lažje spremljanje dela v Državnem zboru, konec mandata obeležujejo z izdajo igralnih kart Politični parket. Karte so zasnovane na podlagi statističnih podatkov s Parlametra in poleg obilice zabave prinašajo tudi poučno noto.

Igralci imajo možnost skozi igro podrobneje spoznati poslance in njihovo aktivnost v iztekajočem mandatu. Igralna mehanika spominja na primerjalne karte avtomobilov, letal, ipd., nadgrajujejo pa jo akcijske karte t.i. političnih manevrov, ki dodajo dimenziji kompleksnosti in strategije, učijo pa tudi o načinih, kako se tovrstnih manevrov v realpolitiki poslužujejo predstavniki ljudstva.

"Politični parket je edina politična igra, ki ne škodi ljudstvu. Nasprotno - ves izkupiček od prodaje je namenjen nadaljnjemu delovanju Parlametra in inštituta Danes je nov dan, ki se bori za povečanje transparentnosti javnih podatkov in politične participacije," pravijo pri inštitutu Danes je nov dan.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Slovenija