V Babincih obeležili 20 let folklore

Ob tej priložnosti so članom FS TKD Babinci podelili Maroltove značke

Prlekija-on.net, torek, 15. maj 2018 ob 13:44
20 let FS TKD Babinci

20 let FS TKD Babinci

V soboto 12. maja, so v Babincih ob dvajseti obletnici Folklorne skupine Babinci, folklorniki v sodelovanju s TKD Babinci pripravili pestro dogajanje, ko je na prizorišču pred gasilskim domom potekala osrednja proslava ob jubileju.

Na prireditvi je zaigrala pihalna godba KUD Križevci, zapeli so pevci Pšeničnega klasa, nato so na 7. Folklornem festivalu Prlekije nastopile prleške folklorne skupine FS Gornja Radgona, FS TKD Babinci, FS KD Slavko Osterc Veržej, FS KUD Razrkižje, FS Prlek KD Manko Golar, FS KD Cven in FS KD Anton Krempl Mala Nedelja, predstavili pa so se tudi člani FS Kalina iz Makedonije.

S festivalom so obeležili 20 let delovanja babinske folklorne skupine, ki je pod vodstvom Slavice Jureš s folklorno dejavnostjo pričela delovati leta 1998, pod vodstvom Marjana Filipiča pa deluje še danes. Poleg tega skrbijo tudi za folklorni podmladek, že vrsto let pa na prireditvah navdušuje tudi njihova vokalna skupina Pšenični klas.

Prireditev je povezoval Saša Pergar, na oder pa je stopila tudi Mira Rebernik Žižek, vodja JSKD, območne izpostave Ljutomer, ki je ob tej priložnosti članom FS TKD Babinci podelila Maroltove značke. Nekaj besed je spregovorila tudi predsednica TKD Babinci, Jožica Berden, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa jim je podelila posebno priznanje ob tej častitljivi obletnici. Babinskim folklornikom je čestital tudi novi predsednik Pomurske turistične zveze, Uroš Kamenšek.

Maroltove značke so prejeli: bronaste: Blaž Djačkaj, Tamara Filipič, Jernej Lešer Rudolf, Jošt Slavič, Branko Stojko in Dušan Štelcl, srebrne: Zdenka Filipič, Marjan Filipič, Maja Heric, Irena Ivančič, Danilo Ivančič, Drago Jergovič, Ana Lebar, Martina Lipič, Andrej Nemec, Antonija Podnar, Marko Sitar, Božidar Štiberc ter zlate: Edo Dominko, Milena Jergovič, Franc Jureš, Slavica Jureš, Marjana Kos, Martin Kreslin, Milena Lipič, Sonja Lipič, Zdenka Zorec, Franc Zorec in Jožef Špindler.

Zabava z ansamblom Opoj in Tanjo Žagar do jutranjih ur

Zvečer je sledil še nastop narodno zabavnega ansambla Opoj ter pevke Tanje Žagar s skupino Avantura, kateri so poskrbeli za zabavo do jutranjih ur.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje