Radijski poslušalci Snopa iz vse Slovenije so se srečali v Slovenskih goricah

Ob tem so imeli tudi žalno slovo od Snopa, saj je bil ob koncu lanskega leta program ukinjen

Prlekija-on.net, sreda, 16. maj 2018 ob 09:12
Žalnega slovesa s snopom se je udeležilo 48 najbolj zvestih radijskih poslušalcev

Žalnega slovesa s snopom se je udeležilo 48 najbolj zvestih radijskih poslušalcev

Na Izletniško turistični kmetiji Žökš pri Mlinarjevih, na Zgornjih Žerjavcih pri Lenartu, je konec tedna potekalo zanimivo srečanje »Nočnih ptičev«, poslušalcev skupnega nočnega radijskega programa imenovanega Snop, v katerem je nekoč sodelovalo več kot ducat radijskih nekomercialnih postaj iz vse države. Ker je bil ob koncu lanskega leta program ukinjen, v njem so nazadnje sodelovali le še: Radio Velenje, Radio Slovenske gorice, Radio Ptuj, Radio Celje in Radio Murski val, so njegovi zvesti poslušalci pripravili slovesen pokop svojega snopa. Organizirala ga je Ana Maras-Pika iz Lenarta, ki je na srečanje povabila 48 zvestih poslušalcev snopa iz različnih krajev Slovenije. Snopu v spomin so pripravili tudi veliko »žalno«, črno obrobljeno torto z nagrobnim križem, ki je simbolizirala njegov grob. Kot se na »pogrebu« spodobi, je Snopu v slovo spregovoril njegov zvesti poslušalec Ludvik Kupšek iz Trbovelj.

»Danes je dan, ko smo se še zadnjič zbrali Snopovci, da dokončno pokopljemo priljubljeni Snop - Skupni nočni program radijskih postaj: Celje, Velenje, Murski val, Ptuj in Slovenske gorice. Poslovit smo se prišli tisti, ki smo te imeli radi, ki smo bili ob tebi povezani kot snop pšeničnih stebel. Ko si še živel, smo tebi na čast pripravljali srečanja, kjer smo obujali spomine, kako si nam krajšal noči, ko nismo mogli spati. Velikokrat pa nismo spali, ker smo te radi poslušali, se družili s teboj in mi Snopovci med seboj. Čeprav si se oglašal iz različnih radijskih postaj, smo te prek telefona, tisti bolj moderni poslušalci, tudi prek Interneta, spremljali vsak dan, vse od polnoči do pete ure zjutraj. Dragi snop! Imel si imenitne voditelje, ki so znali povezati poslušalce v Snop. Še več. Prek tebe dragi Snop, smo se spoznali in celo zbližali. Čeprav ti ni bilo dano dolgo življenje, si opravil veliko delo. S svojim pestrim programom, si razveselil mnoga srca snopovcev. Ko smo izvedeli, da ti preti smrt, ta je bila v naprej napovedana, smo bili neizmerno žalostni. Zdelo se nam je, kot da si bolnik, ki ima raka in mu je usojen konec življenja. Tako je tudi bilo. Bil je konec leta in bil je konec našega dragega snopa. Dragi snop, usojena ti je bila smrt, toda v naših srcih nisi umrl. Mi Sopovci in Snopovke, te bomo ohranili v lepem spominu. Ko ne bomo mogli spati, bomo v mislih s teboj. Bil si enkraten, zato mirno počivaj. Mi Snopovci pa upamo, da boš kdaj vstal in nas zopet razveseljeval v nočnih urah. Do tedaj pa mirno počivaj, naš dragi nepozabni Snop.«

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno