32. mednarodno prijateljsko, družabno in športno srečanje upokojencev

Mednarodnega prijateljsko športnega srečanja v Biotermah so se udeležili člani 13. društev upokojencev s skupno 157 udeleženci

Prlekija-on.net, četrtek, 17. maj 2018 ob 08:14
Družabno in športno srečanje upokojencev

Družabno in športno srečanje upokojencev

Članice in člani Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo Društva upokojencev Ljutomer so v torek, 15. maja, v Zdravilišču Bioterme Mala Nedelja organizirali že 32. tradicionalno mednarodno prijateljsko, družabno in športno srečanje članic in članov upokojenskih društev iz Slovenije in Hrvaške.

Mednarodnega prijateljsko športnega srečanja so se udeležili člani 13. društev upokojencev s skupno 157 udeleženci. Prisotna so bila društva iz Pomurske in Spodnje Podravske zveze in iz Matice umirovljenika Međimurske županije iz Čakovca.

Športni del druženja, katerega se je skupno udeležilo 33 ekip s po štirimi tekmovalci-kami, je potekal v naslednjih disciplinah: pikado ženske, pikado moški, šah, kegljanje s kroglo na vrvici - mešane ekipe in streljanje z zračno puško.

Kljub temu, da je bil poseben poudarek mednarodnega srečanja dan na prijateljstvu, druženju in spoznavanju Termalnega kopališča Bioterme iz Male Nedelje, pa moramo pohvaliti dosežke na športnem področju. Udeleženci ugotavljajo, da so rezultati vsako leto boljši, letošnji pa so »vrhunski« v upokojenskih krogih.

Najboljše uvrščene ekipe so ob svečanem zaključku na razglasitvi rezultatov prejele pokale, posamezniki medalje in karte za kopanje v Biotermah, kar jim je podelila Inge Lenarčič.

Udeležence so na uvodni slovesnosti, katero so pripravili učenci Osnovne šole Mala Nedelja z ravnateljico Bredo Žunič nagovorili predsednica DU Ljutomer, Slavica Sunčič in vodja Bioterm Katja Kojič.

Ob celodnevnem prijateljevanju, izmenjavami izkušenj ter športnem duhu, kot je zaključil podpredsednik društva upokojencev Ciril Magdič se je vsem zahvalil ob udeležbi, čestital ob športnih dosežkih in povedal, da se bodo tudi v prihodnje srečevali.

Popoldan so udeleženci sklenili ob odlični pogostitvi osebja hotela - zdravilišča Bioterme Mala Nedelja.

Z dobrimi občutki in stkanimi novimi prijateljstvi so udeleženci ob zaključku rekli, da se prihodnjič spet srečajo.



Več v Družabno