3x3 GEZA PUB Beltinci bo uradno edina slovenska ekipa na mednarodnem turnirju

Slovensko ekipo 3x3 GEZA PUB Beltinci organizatorji turnirja v Varaždinu ocenjujejo kot neznanko na velikih turnirjih

Prlekija-on.net, sobota, 19. maj 2018 ob 09:42
3x3 GEZA PUB Beltinci

3x3 GEZA PUB Beltinci

V Varaždinu se bo v soboto, 19. maja, odvijal turnir v 3x3 ulični košarki »Laško 3x3 tour Varažadin«. Na turnirju bo nastopilo 12 ekip iz 8 različnih držav in sicer iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, BiH, Črne Gore, Japonske, Slovaške in Poljske.

Kot kaže je vrednost nagrad pritegnila atraktivne ekipe iz celega sveta, med njimi tudi prekmursko ekipo 3x3 GEZA PUB Beltinci, ki se bo kot uradno edina slovenske ekipa podala v boj za skupno 1.500 ameriških dolarjev vredno nagrado in uvrstitev na turnir serije Challenger, ki bo 22. in 23. junija v Lipiku. Dodajmo še, da bo ekipa iz Domžal nastopila pod zastavo Japonske, zato so Prekmurci edina ekipa ulične košarke, ki bo nastopila kot slovenska.

Slovensko ekipo 3x3 GEZA PUB Beltinci organizatorji turnirja v Varaždinu ocenjujejo kot neznanko na velikih turnirjih. Kot so zapisali na uradni strani so Slovenci v glavnem igrali rekreativne turnirje po Sloveniji, najvišje uvrščen igralec na svetovni 3x3 rang lestvici pri Prekmurcih je Leon Zver.

Poleg Zvera bodo ekipo sestavljali še Igor Žigo, Grega Farkaš in najboljši strelec rednega dela pomurske košarkarske lige PKL, Tadej Horvat, ki je v povprečju dosegal kar 29.7 točk na tekmo. Že to soboto bomo videli, kako lahko Horvat nadomesti odsotnega Niko Bačvića pri ekipi 3x3 GEZA PUB Beltinci na turnirju v Varaždinu.

Razpored:
14:20 Džakovi 3x3 - 3x3 GEZA PUB Beltinci
15:40 Calvados Kalisz - 3x3 GEZA PUB Beltinci

Turnir lahko v spodnjem videu spremljate v živo.



Več v Šport