Uradne analize potrdile, da so proizvodi radenske neoporečni

Prejeli so rezultate, v katerem je izključena odgovornost Radenske za primer, v katerem naj bi po užitju pijače v gostinskem lokalu oseba iskala zdravniško pomoč

Prlekija-on.net, četrtek, 24. maj 2018 ob 18:44
Marián Šefčovič in Radenska Classic Kraljevi vrelec v 0,25l steklenički

Marián Šefčovič in Radenska Classic Kraljevi vrelec v 0,25l steklenički

Urad za varno hrano je podal uradne rezultate analize, ki dokazujejo, da so proizvodi Radenska Classic Kraljevi vrelec v 0,25l steklenički popolnoma varni za potrošnike in skladni z deklaracijo. Gospodarsko škodo, ki je nastala s preventivnim odpoklicem, v Radenski še ocenjujejo.

V Radenski d.o.o. so v petek, 18. maja, zaradi enega primera pritožbe s trga, na priporočilo Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, preventivno odpoklicali 65.136 izdelkov serije proizvoda Radenska Classic Kraljevi vrelec, 0,25l steklo, polnjene dne 14.3.2018, LOT 11L07309N. Po analizah vzorcev, opravljenih v akreditiranih laboratorijih, ter temeljitem pregledu tehnološko - proizvodnega procesa in samega obrata Radenske, so prejeli uradne rezultate analize spornega vzorca. Z Uprave za varno hrano so danes prejeli rezultate, v katerem je izključena odgovornost Radenske za primer, v katerem naj bi po užitju pijače v gostinskem lokalu oseba iskala zdravniško pomoč. Iz Radenske sporočajo, da so vsi preventivno umaknjeni izdelki varni in skladni z deklaracijo.

Spornega čistila v proizvodnji Radenske ne uporabljajo

Kot je razvidno iz analize spornega vzorca, je izključeno, da bi kemikalija, najdena v sporni steklenički, v izdelek prišla med polnjenjem pijače, saj po kemijski sestavi podobne spojine v proizvodnji Radenske sploh ne uporabljajo.

Radenska z materialno škodo in okrnjenim ugledom

»Kakovost izdelkov in varnost kupcev sta naši prioriteti. Tudi če gre za samo eno pritožbo, zgolj posredno povezano z našim izdelkom, sočustvujemo z vsakim posameznikom. Zato smo na priporočilo inšpekcije odreagirali takoj, z vsemi možnimi preventivnimi ukrepi. Kakšna gospodarska škoda je pri tem nastala, bomo vedeli naslednji teden, ko bomo tudi sprejeli nadaljnje ukrepe. Bolj kot materialna pa nas skrbi škoda, ki jo je na našem ugledu pustilo širjenje neuradnih, nepreverjenih in celo zavajajočih informacij. Radenska je ena najbolj prepoznavnih in najuglednejših slovenskih blagovnih znamk, ki ji potrošniki zaupajo, in storili bomo vse, da takšna tudi ostane,« poudarja Marián Šefčovič, direktor Radenske.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo