Park doživetij Križevci že privablja številne obiskovalce

Na sami lokaciji se je uredila osrednja krožna rekreacijska pot, ob kateri so na posameznih odsekih urejeni večnamenski programski sklopi z opremo namenjeno rekreaciji, telesni vadbi, igri, počitku in izobraževanju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. maj 2018 ob 18:47
Park doživetij Križevci

Park doživetij Križevci

V Križevcih pri Ljutomeru oz. Borecih, je letos nastal Park doživetij Križevci, ki že privablja številne obiskovalce. Zasnova parka, ki še sicer ni v celoti dokončan, temelji na celostni obravnavi gozda kot prostora za mehke oblike rekreacije, igro, sproščanje in obenem izvajanje učnih vsebin za spoznavanje gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev. Park stoji ob Gregorjevem matičnjaku pri ŠRC Boreci.

Na sami lokaciji se je uredila osrednja krožna rekreacijska pot, ob kateri so na posameznih odsekih urejeni večnamenski programski sklopi z opremo namenjeno rekreaciji, telesni vadbi, igri, počitku, izobraževanju, kot so »Pot izzivov«, »Čutna pot«, »Pot ravnotežja«, »Učna točka - skok v daljino«, »Slackline poligon«, »Gozdni avditorij«, »Vodno igrišče«, ...

Občina Križevci se je prijavila na prvi javni poziv LAS Prlekija in predmetna investicija je bila izbrana za sofinanciranje v okviru strategije lokalnega razvoja. Občina je tako v začetku lanskega septembra iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, prejela odločbo o pravici do dodelitve sredstev v višini 62.912,04 EUR, razliko sredstev do pogodbene vrednosti 215.981,86 EUR pa je zagotovila iz občinskega proračuna.

Izvajalec Nograd d.o.o. je skupaj s partnerjem v skupni ponudbi Vojcles, Gradbeništvo in montaža Vojko Hodošček s.p. iz Murske Sobote zgradil rekreativni park v naravnem okolju, zraven prostorov Športnega društva Križevci.

S parkom je vzpostavljena prva tovrstna športno rekreacijska infrastruktura na področju LAS Prlekija, izboljšana je tudi turistična privlačnost kraja, rekreacija na poligonih in na opremi v naravnem okolju pa prinaša pozitivne učinke tudi na medgeneracijsko druženje, na aktivno preživljanje prostega časa vseh generacij in zdravje prebivalcev.



Več v Zanimivosti