Policisti posredovali na pikniku, kjer je prišlo do spora in pretepa med sorodniki

Po ugotovljenih dejstvih in okoliščinah, je bil na kraju dvema kršiteljicama izdan plačilni nalog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. maj 2018 ob 19:40
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 24. maja, ob 13.15 so zasegli delovni stroj, kateri izvira iz kaznivega dejanja, saj je bil pred leti odtujen na območju Celja. Po opravljenih vseh poizvedbah bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 22.34 so na obvestilo občana o sumljivi osebi na Vitanu pregledali ožjo in širšo okolico, vendar osebe niso izsledili.

V petek, 25. maja, ob 8:00 uri so sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Ogrožanje varnosti. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Ob 12.10 uri so policisti na območju PP Ptuj mlajši ženski zasegli vrečko s posušenimi delci rastlinskega izvora in manjši PVC mlinček, zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Po izvedeni analizi sledi ustrezen postopek.

Ob 15:45 uri so bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na glavni cesti v naselju Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanje trčila v voznika mopeda, kateri je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 23:57 uri so bili obveščeni, da gostje enega od lokalov v okolici Ormoža, motijo bližnje stanovalce pri nočnem počitku. Policisti kršitve niso ugotovili.

V soboto, 26. maja, ob 2:06 uri so v Ormožu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Ob 8:28 uri so v Gornjih Ključarovcih opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Evidentirali so kaznivo dejanje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 19:10 uri so bili na kraju dogodka v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve osebi splezali na panelno ograjo na igrišču pri tem pa je del panelne ograje popustil, zaradi česar sta oba padla v globino iz višine okrog 5 metrov. Ob tem je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe in je s helikopterskim prevozom bila prepeljana v UKC Maribor. O dogodku bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:00 uri so intervenirali v naselju Strjanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na pikniku prišlo do spora in pretepa med sorodniki. Po ugotovljenih dejstvih in okoliščinah, je bil na kraju dvema kršiteljicama izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prijeli osem tujih državljanov

V nedeljo, 27. maja, ob 6:25 uri so prijeli štiri tujce, državljane Pakistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana. Ob 11:32 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju vloma v vikend v naselju Podgorci. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 11:36 uri so v Središču ob Dravi prijeli še štiri tujce, enega državljana Indije in tri državljane Pakistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili prav tako odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Ob 12:04 uri so bili obveščeni o sporu glede parcele v kraju Senešci. Ob 14:15 uri so obravnavali povoženje mačka na lokalni cesti v kraju Kog. Napisano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 6:35 uri so bili obveščeni o ležečem predmetu na lokalni cesti v naselju Podgorci, kateri je oviral udeležence v cestnem prometu.



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34