To nedeljo še 38. kolesarski maraton Tri srca

V nedeljo, 3. junija 2018, s startom ob 10. uri izpred Lovskega doma v Radencih, bo kolesarski dogodek privabil na stotine kolesarjev

Prlekija-on.net, sreda, 30. maj 2018 ob 08:29
Kolesarski maraton Tri srca

Kolesarski maraton Tri srca

V Radencih se ponovno obeta športno obarvan vikend. Po največjem tekaškem prazniku je pred vrati že 38. rekreativni kolesarski maraton Tri srca, ki se bo v organizaciji ŠD Radenci odvil v nedeljo, 3. junija 2018, s startom ob 10. uri izpred Lovskega doma v Radencih. Proga bo ljubitelje kolesarjenja ponesla na vinorodne griče nad Radence, od koder nam pogled v lepem vremenu sega daleč po prekmurski ravnici.

Radenski maraton rekreativnim kolesarjem nudi tri idilične, razgibane proge: mali maraton RADENSKA NATURELLE z 28 km ponuja dva večja vzpona; na srednjem maratonu TRI SRCA RADENSKA BREZ MEHURČKOV se bodo kolesarji na 54 km preizkusili na štirih vzponih, veliki maraton TRI SRCA RADENSKA CLASSIC pa na 75 km progi prinaša izziv s sedmimi vzponi. Poskrbljeno bo tudi za kolesarski podmladek, saj se bodo najmlajši lahko pomerili na otroškem maratonu MEHURČKI v dolžini cca 4 km.

Predprijave so zaključene, na rekreativno kolesarsko tekmo pa se je možno prijaviti še na dan prireditve, in sicer v startno-ciljnem prostoru, med 7.00 ter 9.45 uro. Startnina znaša 15 evrov, za otroški maraton 10 evrov.

Vsak kolesar bo prejel majico, poskrbljeno bo tudi za osvežitev ob progi ter brezplačno malico in napitke v cilju. Udeležence bo razveselil bogat srečelov, nepozabna zabava za otroke s klovnom Toni Makaroni, vsi tekmovalci se bodo na dan prireditve lahko tudi nagradili z brezplačnim razvajanjem v termah Zdravilišča Radenci.

Organizatorji kolesarje pozivajo, da morajo imeti vidno pripeto startno številko, obvezna je tudi uporaba zaščitne čelade. Proga bo dobro označena in zavarovana na vseh nevarnih mestih, kolesarji pa naj tekmujejo v športnem duhu in za zagotavljanje lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu spoštujejo cestno prometne predpise.

V času kolesarske tekme bo izvedena popolna zapora ceste med 9.30 in 10.30 uro med Lovskim domom ter Orehovci.

Podrobnejše informacije o dogodku so na voljo na spletni strani www.kose-radenci.si, elektronskem naslovu kose.radenci@gmail.com ali telefonskih številkah 051 353 654 in 031 706 536.



Več v Šport