Na Razkrižju slovesno odprli prenovljeno državno cesto

Slovesnosti se je med drugimi gosti udeležil tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič

Prlekija-on.net, četrtek, 31. maj 2018 ob 18:14
Odprtje prenovljene državne ceste na Razkrižju

Odprtje prenovljene državne ceste na Razkrižju

Minuli petek so na Razkrižju svojemu namenu slovesno predali povsem obnovljeno državno cesto s pločniki in javno razsvetljavo. V sklopu obnove je bila zgrajena tudi širokopasovna omrežna infrastruktura čez Razkrižje, Šafarsko in Gibino. Zgrajena sta bila dva mosta in več kamnitih zložb, v zemljo pa je bil položen tudi električni kabel. Skupna vrednost opravljenih del znaša preko 2 milijona evrov.

Slovesnosti se je med drugimi gosti udeležil tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ki je zbrane tudi nagovoril, slovesnosti pa sta se udeležila tudi direktor DRSI Damir Topolko, vodja sektorja za investicije pri DRSI Tomaž Willenpart, oba poslanca sedanjega sklica iz območja UE Ljutomer, mag. Aleksander Kavčič in Franc Jurša, predstavniki izvajalca, nadzorni inženir in mnogi drugi.

Po uvodnem nagovoru župana občine Razkrižje Stanka Ivanušiča, je spregovoril minister za infrastrukturo. Na koncu je po uradni slovesnosti po običaju blagoslov nove ceste in vsega zgrajenega opravil domači župnik msgr. Franc Režonja. Za program so se potrudili učenci OŠ Janeza Kuharja Razkrižje, folklorna skupina KUD Razkrižje in Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Članice in člani razkriškega Turistično narodopisnega društva so poskrbeli za pogostitev vseh obiskovalcev.



Več v Gospodarstvo