MPZ LA TI DO OŠ Križevci najboljši v kategoriji otroških zborov v Tuzli

Na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Tuzli so prejeli največ točk in 4 nagrade

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. junij 2018 ob 18:161
MPZ LA TI DO OŠ Križevci v Tuzli

MPZ LA TI DO OŠ Križevci v Tuzli

3. Mednarodno zborovsko tekmovanje "LEGE ARTIS" je potekalo od petka, 1.6. do nedelje, 3.6. 2018. Prvi tekmovalni dan v Bosanskem kulturnem centru so tekmovali otroški zbori (kategorija A s pevci do 16. leta starosti). Zbore je ocenjevala štiričlanska strokovna žirija iz različnih držav: Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Mladinski pevski zbor LA TI DO OŠ Križevci z zborovodkinjo Renato Mikl je prejel prvo nagrado z največ točkami.

Po prvem tekmovanju so trije najboljši zbori tekmovali še za veliko nagrado festivala, GRAND PRIX »ZLATA LIRA«: Mladinski pevski zbor Mavrica iz Osnovne šole Tišina iz Slovenije, Otroški zbor starijeg uzrasta Glasbene šole Franje Kuhača iz Osijeka, Hrvatska in Mladinski pevski zbor LA TI DO OŠ Križevci iz Slovenije.

Strokovna žirija je po končanem tekmovanju za Grand Prix podelila nagrade zborom. Zmagovalec tekmovalnega dne in zbor, ki je osvojil veliko nagrado GRAND PRIX »ZLATA LIRA« v okviru kategorije otroških zborov je Mladinski pevski zbor LA TI DO iz OŠ Križevci.

Mladinski pevski zbor LA TI DO je osvojil tudi nagrado za najboljšo izvedbo sodobne skladbe »Slišala sem ptičko pet« in certifikat za brezplačno sodelovanje na naslednjem zborovskem tekmovanju v Tuzli v prihodnjem letu.

Foto: Samir Mujakic



Več v Kultura in izobraževanje