Premiera gledališke predstave Nežka se moži v izvedbi Gledališke sekcije KD Obrež

Gledalci so se v Sokolani do solz nasmejali situacijam »ljubezenske trojke«

Prlekija-on.net, torek, 5. junij 2018 ob 17:46
Gledališka predstava Nežka se moži

Gledališka predstava Nežka se moži

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež je aktivna skozi celo leto. Poleg predstav s katerimi želijo prenašati šege in navade ter obujati stare običaje, so vešči tudi bolj profesionalnega ljubiteljskega igranja.

Več mesecev so se gledališčniki iz Obreža učili besedilo, proučevali karakterje, pilili posamezne prizore in kar je najpomembneje, se zraven zelo zabavali. Premierna postavitev je bila to nedeljo, 3.6.2018, v dvorani Sokolana v Središču ob Dravi.

Predstava Nežka se moži je nastala po nagrajeni žlahtni komediji, Vinka Möderndorferja. Zgodba spominja na delo Antona Tomaža Linharta, Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Gledalci so se v Sokolani do solz nasmejali situacijam »ljubezenske trojke«.

Mevžasti, romantični Matija, ki se je zaljubil v mlajšo Nežko, je pravo nasprotje Tončija, postavnega avtomehanika, bivšega partnerja Nežke. Romantično vzdušje se prelevi v razburljivo iskanje prave ljubezni in energija publike vzplameni. Komične prigode tekmovanja obeh Nežkinih snubcev so celotnih 105 minut tresle dvorano od smeha. Razplet zgodbe je prisotnim bil nadvse všeč, saj je najbolj »sočna« skrivnost prihranjena prav za končno dejanje.

Gledališčniki bodo predstavo ponovno uprizorili v Domu kulture Obrež, to nedeljo 10. junija ob 20. uri, ko prirejajo samostojno prireditev »Müha na lonci«, kjer se boste zabavali tudi ob komičnem, gledališkem prikazu starega kmečkega običaja kolin in žetve, v domačem narečju. Gostovanja v poletni sezoni pa bodo tudi 16. junija ob 20. uri v Domu kulture Ljutomer in 23. junij na občinskem prazniku v pobrateni občini Mislinji.

Če si predstave še niste ogledali, ste lepo vabljeni, saj smo prepričani, da boste pozabili na vsakdanje skrbi in se nasmejali do solz.

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež



Več v Kultura in izobraževanje