Trije zvezdniki podeljevali priznanja

ŠNK Radgona pripravila poseben zaključek sezone 2017/18

Prlekija-on.net, sreda, 6. junij 2018 ob 07:51
Zaključek sezone ŠNK Radgona

Zaključek sezone ŠNK Radgona

Za ŠNK Radgona je še ena kar uspešna sezona, še posebej v mlajših kategorijah, a tudi člani niso razočarali, čeprav je malo verjetno, da bodo tudi prihodnjo sezono igrali med tretjeligaši. Skoraj več kot tekmovalni dosežki je za klub velik uspeh, da na TŠC Trate trenira in igra nogomet okoli 120 igralcev in igralk, kar pomeni, da toliko otrok živi zdravo in ni priklenjeno za računalnik, pametni telefon ali kaj podobnega. In v zahvalo za pridnost v minulem obdobju, je vodstvo kluba ob izteku sezone 2017/18, pripravilo poseben zaključek za vse igralce, od najmlajših, do članov. Poleg dobre stotnije nogometašev in nogometašic, se je druženja na stadionu udeležilo še približno toliko njihovih staršev, bratcev, sestric, dedkov, babic, članov organov kluba, predstavnikov lokalne skupnosti, sponzorjev, donatorjev in drugih obiskovalcev.

Dostojno slovo od uspešne nogometne sezone 2017/18, kjer so bile odigrane številne revialne tekme, je bilo namenjeno tudi podelitvi priznanj nogometašem in nogometašicam vseh starostnih kategorij, kateri so se še posebej izkazali v minuli sezoni, bodisi na tekmovalnem področju kot v disciplini. In teh je bilo več deset, priznanja pa so jim, poleg trenerjev posameznih selekcij in Benjamina Krajnca, zakonitega zastopnik ŠNK Radgona, podeljevali trije športni zvezdniki, nekdanji odlični nogometaš Kliton Bozgo, ter dve perspektivni športnici iz Gornje Radgone, ki sta državni reprezentantki v svojih športih, pred katerimi sta lepi prihodnosti, mlada atletinja Tami Ščančar ter mlada odbojkarica Ana Mojca Krajnc. Že pred podelitvijo priznanj nogometašem, so vsi trije v živo odgovarjali na vprašanja in tako so jih prisotni še bolj spoznali.

Za Klitona Bozga je to bil tudi posebni dogodek, saj je svojo prvo uradno (poskusno) tekmo za NK Maribor odigral prav v Gornji Radgoni, ko je proti domačemu klubu, ob zmagi vijoličastih 3:1, prav na Tratah dosegel svoj prvi zadetek. Bilo je to davnega leta 1993, od takrat pa je dosegel več kot 100 prvoligaških zadetkov (poleg Maribora je igral še za Dravo, Muro in Olimpijo), in je tretji najboljši strelec vseh časov v NK Maribor. Danes je Kliton trener nižjeligaškega kluba v Avstriji. Za spomin mu je Benjamin Krajnc, v imenu kluba podelil lepo uokvirjeno fotografijo večjih dimenzij, s tekme iz leta 1993, kar ga je posebej presenetilo in razveselilo.

Ana Mojca Krajnc, kot državna mladinska reprezentantka v odbojki, je trenutno članica prvega moštva (tretja blokerka) OK Nova KBM. Je dvakratna državna prvakinja U-17, aktualna dvakratna državna prvakinja U-19, aktualna pokalna in državna prvakinja v članski konkurenci. Trenutno je njen glavni športni cilj, konec junija uspeti v Grčiji preko kvalifikacij U-19, priti na Evropsko prvenstvo, ki bo konec avgusta. Najboljšo tekmo v dosedanji karieri je odigrala novembra 2017, ko je na Poljskem, pred več kot 3000 gledalci kot blokerka za svojo NKBM odigrala tri od štirih setov. Odigrala je dejansko odlično, a sama pravi, da bi lahko bilo boljše.

Odlična bo tudi Tami Ščančar, državna reprezentantka v atletiki. Je mladinska državna prvakinja in pokalna prvakinja v teku na 100 in 200 m za leto 2016 in 2017, srednješolska državna prvakinja na 100 m, državna podprvakinja na 60 m v dvorani med mlajšimi in starejšimi mladinkami ter članicami. Lahko se pohvali, da so v njeni lasti trije državni rekordi: dva posamično na 200 m na prostem in v dvorani ter štafeta državne reprezentance. Na mednarodnih tekmovanjih na Dunaju je v svoji kategoriji dosegla vsa prva mesta na 60 in 200 m ter drugo mesto med članicami na 200 m. Kljub mladosti ima Tami status vrhunske športnice, saj je vrsto let uspešna članica mladinske državne reprezentance, s katero uspešno nastopa na mednarodnih tekmovanjih, tudi tistih najvišjih, na evropski in svetovni ravni... Med izjemne dosežke, na katere je neizmerno ponosna, si šteje rezultat na svetovnem mladinskem tekmovanju v Keniji, kjer se je v teku na 100 m uvrstila v finale in osvojila odlično 5. mesto. Tami je izjemno perspektivna sprinterka in o njej se bo še veliko slišalo.



Več v Šport