Tudi pohodi po naravi zbližujejo krajane

Dvanajstič so pripravili tradicionalni pohod KŠD Očeslavci

Prlekija-on.net, sreda, 6. junij 2018 ob 23:08
Udeleženci pohoda

Udeleženci pohoda

Podobno kot že enajstkrat do sedaj, je Kulturno športno društvo (KŠD) Očeslavci, tudi letos pripravil, tokrat že svoj 12. pohod. Namen je bil enak kot prejšnja leta, in sicer da obiščejo nekaj krajev v svoji soseščini. Tako se je več kot 50 (tretjina vseh krajanov Očeslavcev) pohodnikov vseh starosti podalo po štirih krajevnih skupnostih (KS Spodnji Ivanjci, KS Negova, KS Cerkvenjak, KS Kapela), in tudi po štirih občinah (Gornja Radgona, Cerkvenjak, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici).

Ob 9. uri so se zbrali pred vaškim domom v Očeslavcih, kjer je udeležence v odsotnosti predsednika KŠD, Robija Lovreca, nagovoril podpredsednik KŠD, Igor Vrbnjak. In potem, ko so se seznanili s potekom trase, ter se dobro okrepčali, so se vsi podali na pot.

Iz Očeslavcev jih je pot vodila ob reki Ščavnici v Stavešince, potem Spodnje Ivanjce, kjer jih je v gostišču Šenekar že čakalo prvo okrepčilo. Po predstavitvi gostišča, so se podali proti Negovskem jezeru, nekdanjem biseru, kjer je bilo kopališče, pa gostišče, sedaj pa vse žalostno propada, kjer so obiskali domačijo nekdanjega predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja, ki je bil kasneje ustreljen. Nato so pot nadaljevali po Ivanjskem Vrhu, katerega del spada v občino Cerkvenjak, kakor tudi vas Cogetinci, skozi katero so se sprehodili in ustavili na turistični kmetiji Firbas, saj je močno pripekalo in so se morali osvežiti. Po vrnitvi iz Cogetincev, skozi Ivanjski Vrh, so se zatem ustavili tudi na turistični kmetiji Fleisinger v Spodnjih Ivanjcih, katera je bila v letu 2007, tudi naj kmetija Pomurja. Prijazni gostitelji so jim postregli z okrepčilom, seveda pa ni šlo niti brez njihove domače, priznane kapljice. Proti poldnevu so se podali naprej in pot jih je vodila po vasi Grabonoš in naprej proti Okoslavcem. Nekje proti drugi uri popoldne, so se vrnili pred vaški dom Očeslavci in pohod se je po nekaj metrih več kot 13 km končal.

Ni pa se končalo druženje, saj jih je očeslavsko kulturno društvo počastilo s pečenim odojkom, kateri je vsem še kako prijal. Iz zvočnikov se je pričela razlegati glasba, zato so, čeprav trudnih in že malce trdih nog, eni še zaplesali, ob tem pa obljubili, da se naslednje leto spet vrnejo, na 13 tradicionalni pohod, saj bo trasa spet nekoliko drugačna in bodo tako lahko spoznali tudi druge kraje v svoji ožji, pa tudi širši okolici. Ob tem organizatorji sporočajo: "Vse, ki letos niste bili prisotni, vabimo že sedaj, da se nam koncem maja 2019 priključite tudi vi. Člani KŠD Očeslavci obljubljamo, da vam ne bo žal, in da se bomo, kot vsa ta leta, imeli lepo. Spoznajte naš kraj, družite se z nami, ne bo vam žal".



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno