Radenski lovci spoštujejo prijatelje in tovariše

Ob 85. rojstnem dnevu so sprejeli in obdarili kolega Ivana Močnika

Prlekija-on.net, četrtek, 7. junij 2018 ob 07:44
85. rojstni dan Ivana Močnika

85. rojstni dan Ivana Močnika

Članstvo Lovske družine Radenci, kjer še posebno pozornost namenjajo izobraževanju in usposabljanju članstva, ter še zlasti varovanju narave, okolja in prostoživečih živali, nikakor ne pozabljajo na svoje prijatelje in tovariše, člane zelene bratovščine, ki že vrsto let delujejo v lovskih vrstah, hkrati pa imajo življenjski jubilej. Tako je delegacija LD Radenci v postavi: Franc Smolko, Branko Himelrajh in Janez Konrad, v njihovem lovskem domu Jež v Boračevi sprejela in obdarila stanovskega kolega Ivana Močnika iz Dragotincev, ki je prav takrat obeležil svoj okrogli jubilej - 85. rojstni dan.

V imenu celotne radenske zelene bratovščine sta Smolko in Konrad, prijatelju Močniku, ki je jager od leta 1980, izročila priložnostna darila s posebnimi željami za dobro zdravje in še dolga leta tudi v družbi zelene bratovščine. In možakar iz vinorodnih Kapelskih goric, ki bi mu glede na zdravje in čilost, lahko starost znižala za vsaj 15 let, je bil še posebej vesel in zadovoljen, saj se ne zgodi vsak dan, da bi bil deležen takšne pozornosti. Posebej je vesel, da ga stanovski kolegi niso pozabili niti ob visokem življenjskem jubileju. Ob kozarčku in prijetnem klepetu so predstavniki LD Radenci in ZLD Prlekija, slavljencu zaželeli še veliko zdravja in uspehov v življenju ter pri varovanju narave in živali.

Ivan Močnik, rojen 1.6.1933, je od leta 1980 dalje član LD Radenci, čeprav stanuje na območju sosednje Lovske družine Videm. Sam je nekoliko pozno vstopil v vrste zelene bratovščine, saj tudi leta 1980, ko je postal lovec, ni bil več rosno mlad. A je vendar bil zrel in z jasno razdelanimi pogledi na življenje in svoja hotenja v življenju. "Ker je vstopil v naše vrste, ne več zaradi mladostne hipne odločitve, temveč po tehtnem premisleku, se je takoj na začetku njegovega članstva pokazalo, da je to oseba, polno vredna zaupanja in oseba na katero bo v bodoče lovska družina lahko računala. Kljub temu, da je v začetnih letih članstva še stanoval v Mariboru, kjer je služboval do upokojitve, je vedno našel dovolj časa, da je izvrstno opravil obdobje pripravništva, ter zadostil vsem zahtevam določenim s programom pripravništva. Kot razumni in zreli naravovarstvenik, je nemalo dni prebil v gozdu in na preži pri opazovanju divjadi. Njegova krmišča so bila zmeraj lepo izdelana na idealnih lokacijah in kar je bistveno zmeraj pravočasno in pravilno založena. Največkrat je bil on tisti, ki je svoje mentorje priganjal v lovišče. Zaradi prizadevnosti je tudi v predpisanem roku opravil strokovni lovski izpit, ter tako postal polnopravni član naše LD", je ob predlogu za nedavno visoko odlikovanje LZS (Red za lovske zasluge II. stopnje), o Ivanu Močniku, med drugim zapisal stanovski kolega Janez Konrad, sicer nekdanji podžupan občine Radenci.

To pa ni bilo edino priznanje Ivana Močnika, saj je pred tem prejel Znak za lovske zasluge, Red za lovske zasluge III. stopnje, Družinsko priznanje ipd. Vrsto let je Močnik opravljal odgovorne dolžnosti in funkcije v LD Radenci. Med drugim je bil član disciplinske komisije, komisije za ocenitev škode po divjadi, član komisije za ocenjevanje škode na divjadi, delegat za skupščino ZLD Prlekija...



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje