Ograja v vrtcu Črešnjevci postavljena

Javni poziv stranke ZARES Gornja Radgona iz meseca marca naletel na plodna tla

Prlekija-on.net, sreda, 4. avgust 2010 ob 09:49
Ograja v v vrtcu v Črešnjevcih je bila že dlje časa vroča tema v Gornji Radgoni, predvsem med lokalnimi politiki, krajani Črešnjevec in med starši otrok, ki obiskujejo omenjeni vrtec.

Vrelišče in javno ogorčenje nad nespoštovanjem pravilnika (Občina Gornja Radgona je kot ustanoviteljica dolžna zagotoviti ograjo) je doseglo vrhunec meseca marca, ko je stranka Zares Gornja Radgona javno pozvala občino in župana, da se prednostno loti omenjene problematike. V Zares so takrat predlagali, da bodo sami začeli z zbiranjem prostovoljnih prispevkov v kolikor se ograja ne uredi.

Občinska uprava Občine Gornja Radgona, je na takratni poziv ZARESA odgovorila, da bo ograja postavljena do začetka šolskega leta, torej do 1. 9. 2010.  Le-to pa se je zgodilo skoraj mesec dni prej. Ograja namreč že stoji in služi svojemu namenu, varovanju otrok pred morebitnimi pobegi na bližnjo cesto ali izven dosega vzgojiteljic.

»V ZARES smo bili veseli hitrega odgovora občine na naš predlog. Radovedno smo čakali ali bo ograja zares stala do 1. 9. 2010, kot je bilo obljubljeno. Po pravici povedano smo imeli dvome, zato smo že pričeli s pogovori s posamezniki in podjetji, ki so nas kontaktirali, da bi finančno podprli postavitev ograje v kolikor bo občina zatajila. Glede na to, da ograja že stoji in to cel mesec pred obljubljenim rokom smo lahko vsi zelo zadovoljni, saj to kaže, da občinska uprava, lahko, če hoče hitro ukrepa. Res pa je, da bi tovrstne stvari morali odgovorni sami rešiti še preden jih kdo opozori in javno pozove na reševanje problematike. Obstaja pa tudi grenak priokus, saj vsi vemo, da so čez 3 mesece volitve in v zadnjem obdobju se ureja veliko stvari, ki bi se lahko že prej in ne tik pred voltivami. Tak primer je tudi ta ograja, namreč ne manjka od letos, temveč že več let!« nam je povedal Aleš Celcar, sekretar ZARES Gornja Radgona.

Zagotovo je ograja pozitivna zadeva in pridobitev za črešnjevski vrtec, bo pa glede na stanje potrebno čimprej razmišljati o obnovi. Pred časom je podžupan Vinko Rous povedal, da bo občina v prihodnjih letih zagotovila sredstva za obnovo, ki bi po nekaterih podatkih naj stala od 150 do 200 tisoč evrov.


Več v Gospodarstvo