Borčevske aktivnosti se nadaljujejo

Junijski 15. sestanek/koordinacija na Ptujski cesti

Filip Matko Ficko, nedelja, 10. junij 2018 ob 21:32
15. seja Izvršnega odbora ZZB za vrednote NOB Gornja Radgona

15. seja Izvršnega odbora ZZB za vrednote NOB Gornja Radgona

Predsednica Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Gornja Radgona, Valerija Červič, je 9. junija dopoldne sklicala 15. sestanek oziroma koordinacijo predstavnikov krajevnih organizacij ZZB za vrednote NOB Apače, Gornja Radgona, Videm (Sveti Jurij) ob Ščavnici in Radenci. Ob tem so iz vseh štirih organizacij poročali o svojem polletnem uspešnem delu oziroma o vseh zadanih opravljenih nalogah oziroma aktivnostih.

Vendar tudi v poletnem času aktivnosti ne bodo ponehale, čeprav gre za neke vrste počitnice oziroma dopustniški čas. Že 1. julija bodo članice in člani ZZB za vrednote NOB potovali v Ljubljano na osrednjo letošnjo slovesnost ob 70-letnici ustanovitvi te veteranske organizacije, ki ohranja spomin na čase 2. svetovne vojne na naših tleh v letih 1941 - 1945. Zagotovljena bo tudi udeležba članstva na »Pohodu ob Muri« 3. julija z ostalimi veteranskimi organizacijami iz časov osamosvojitvene vojne za Slovenijo leta 1991 in to v smeri Gornja Radgona - Radenci. Štiri dni pozneje, 7. julija, bo skupna slovesnost štirih krajevnih organizacij ZZB za vrednote NOB pri »Štajerskem mostu« v Črncih. Tedaj bi naj bila tudi podeljena priznanja posameznicam in posameznikom za delo v organizaciji ob letošnji 70-letnici.

V Krajevni organizaciji Radenci načrtujejo še ekskurzijo k Žlebnikovi domačiji nad Šoštanjem, kjer je padel narodni heroj Karel Destovnik - Kajuh, meseca avgusta pa na slovesnost v Mostju pri Ptuju v čast padlim borcem Slovenskogoriške čete in narodnega heroja Jožeta Lacka, kot tudi na Graško goro v čast bojev legendarne XIV. divizije. V mesecu septembru se bodo udeležili koncerta partizanskih domoljubnih pesmi v Radljah ob Dravi, kamor bodo s posebnim avtobusom potovali tudi članice in člani Krajevne organizacije Videm. Konec septembra načrtuje Krajevna organizacija Apače ekskurzijo v Maribor z obiskom tamkajšnjega muzeja NOB ter grajskega muzeja.

V poletnem času se izteče mandat vodenja Pokrajinskega odbora ZZB za vrednote NOB v Pomurju, ki ga vodi Jože Vidič iz Lendave. Za vodenje tega organa je »na vrsti Gornja Radgona« in za predsednika tega organa je bil evidentiran Boris Edšid.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje