25 prireditev v sklopu Ormoškega poletja

Ormoško poletje se odvija od 1. junija do 28. julija v grajskem kompleksu v Ormožu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. junij 2018 ob 15:21
Ormoško poletje

Ormoško poletje

V Ormoško poletje, ki se odvija od 1. 6. do 28. 7. 2018 je vključenih 25 prireditev, ki pokrivajo pisane, raznovrstne vsebine, da bo res vsak našel kaj zase. Večina prireditev so bo odvijala v grajskem kompleksu v Ormožu, ali na grajskem dvorišču, malem grajskem dvorišču, v grajskem parku ali v beli dvorani grajske pristave. V primeru slabega vremena pa se prireditve selijo v Dom kulture Ormož oz. v Unterhund. Vstopnice je možno kupiti v TIC Ormož.

Organizator festivala je Javni zavod za turizem kulturo in šport občine Ormož, generalni Pokrovitelj je Občina Ormož, generalni medijski pokrovitelj pa je Radio Prlek. Lani so zabeležili okoli 4.000 obiskovalcev, letos pa jih pričakujejo še več, kar pa je v veliki meri odvisno tudi od vremena.

Glasbeni nabor zaobjema vse zvrsti glasbe: letos bodo na odru grajskega dvorišča nastopili Challe Salle, Helena Blagne s skupino IL Divji, Neisha, vokalno skupina Bassless, domačin Tadej Vesenjak, skupina Noreia. Na občinski proslavi pa bo obiskovalce z opernimi arijami pobožala sopranistka Nina Dominko ob spremljavi Tadeje Mesarič.

Pripravili so tudi gledališke predstave, ki so kot se za poletje spodobi, malce lahkotnejše. Gostili so mladinsko detektivko iCankar z Domnom Valičem, Natašo Keser in Jureta Kapušara. Ponovno bodo srečali Tadeja Toša v komediji ART v kateri se mu bodo pridružili Vojko Belšak in Kristjan Ostanek. Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant, pa bodo zabavali v Stand up komediji Brade. Kako pa se napiše Ljubezenski oglas, pa bo v istoimenski komediji povedala Vesna Anđelkovič.

Poskrbeli so tudi za najmlajše, za katere so letos pripravili dve lutkovni predstavi Fuj Gosenica in Peter Strah. Osnovna šola Ormož pa bo predstavila muzikal ANA, ki je primeren tudi za malo večje obiskovalce.

Že peto leto zapored pripravljajo Rožmarinkin festival. Rožmarinka bo v goste povabila Mačka Murija, v ormoškem grajskem parku bodo postavili pravo Mačje mesto, kjer se bo odvila prava mačja zabava. V sodelovanju s Športno šolo DADA pa se bodo vsi še isti dan lahko na Atletskem stadionu v Ormožu poskusili na pravem športnem poligonu.

Ponovno bosta v Ormožu dva vinsko kulinarična dogodka. Letos bo spet možno okušati odlična vina in domačo kulinariko na Vinski pravljici v objemu grajskih zidov ob tem pa bo zbrane zabavala skupina Noreia, ki preigrava irsko in slovensko ljudsko glasbo, Na OFAKuhji pa se bo spet kuhalo in se zabavalo ob zvokih Neishe.

Letos pripravljajo s sodelovanjem Grajskega centra Ormož in vinsko kletjo Puklavec Family wines, pravi ženski večer z ogledom filma Mame ob tem pa se bodo pogovarjali s slovensko mami blogerko Nino Držaj.

V sklop festivala že tradicionalno spada že kar nekaj tradicionalnih prireditev, to so: razstava tokrat z naslovom Radoševa babica, ki jo organizira PMPO, enota Ormož kresovanje na Humu pri Ormožu in letos že 15. Ormoški nočni ulični tek v izvedbi Atletskega kluba Ormož.

Pri organizaciji Ormoškega poletja pa so jim s svojimi dogodki popestrili program Glasbena šola Ormož, ki s Pravljičnim svetom glasbe pričenja festivalsko dogajanje, Center ponovne uporabe je pripravil Modni večer, Gimnazija Ormož bo proslavila svojo obletnico obstoja z prireditvijo 20 let naših sledi, DOPPS bo na dnevu odprtih vrat v Ormoških lagunah pripravil razstavo fotografij, PGD Hardek pa pripravlja celodnevni športno glasbeni dogodek.

Skratka, obeta se pestro festivalsko poletje, vabljeni na večere pod zvezdami.

Organizacijski odbor je sestavljen iz predstavnikov Javni zavod za turizem kulturo in šport občine Ormož, Občina Ormož, Ljudska univerza Ormož - enota Mladinski center Ormož, JSKD - območna izpostava Ormož, Zavod za Informiranje - Radio Prlek, PMPO enota Ormož, Klub ormoških študentov in Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, Glasbene šole Ormož in KS Ormož.

Celoten program je spodaj v priponki.



Več v Družabno