Od jutra pogrešala moža, zvečer so ga našli mrtvega

Policisti in gasilci so v iskalni akciji v zapuščenem objektu v kraju Lunovec našli pogrešanega 54-letnega moškega, kateri je storil samomor z obešanjem

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2018 ob 20:50
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. junija, ob 16:00 uri so bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanje trčil v voznika motornega kolesa, kateri je zaradi tega padel po vozišču in zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev doložil Zakona o cestno prometnih pravilih.

Ob 17:57 uri so intervenirali v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med znankama, ter je bil kršiteljici na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Poplavilo podvoz

Ob 20:55 uri so bili na kraju dogodka na lokalni cesti izven naselja Veliki Brebrovnik. V času neurja je na osebni avtomobil med vožnjo padlo drevo. Za odstranitev so poskrbeli člani PGD Miklavž pri Ormožu. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom. Ob 21:25 in 23:05 so prejeli obvestilo, da je delno poplavljeno vozišče glavne ceste v Trgovišču oziroma Cvetkovci, o tem so obvestili vzdrževalca ceste.

Ob 21:30 so prejeli obvestilo, da je na lokalno cesto v naselju Mala vas pri Ormožu padel električni kabel. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi neurja prišlo do snetja kabla iz drogov ter je padel na vozišče lokalne ceste. Kraj so do prihoda pristojnih služb zavarovali.

Ob 23:03 uri so bili obveščeni, da je poplavljen podvoz pod železniško progo v naselju Osluševci. Obveščen je bil vzdrževalec podvoza, kateri je na kraju ugotovil, da svetlobna signalizacija deluje pravilno, prav tako črpalke, vendar zaradi neurja in količine padavin, iz bližnjega potoka voda dalje priteka v podvoz.

V soboto, 9. junija, ob 1:12 uri so bili obveščeni o poškodbi vozišča lokalne ceste v naselju Gornji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voda poškodovala bankino vozišča. Zaradi nevarnosti za druge udeležence v prometu so kraj zavarovali ter preko regijskega centra za obveščanje obvestili pristojne službe.

Ob 14:48 jih je občan iz Trgovišča obvestil, da ima težave s sosedovim zemljiščem. Patrulja je oba na kraju napotila na zasebno tožbo. Ob 18.45 so bili obveščeni, da že od jutra žena pogreša moža. Organizirali so iskalno akcijo skupaj z gasilci PGD Ključarovci. Ob 21.45 uri so v iskalni akciji v zapuščenem objektu v kraju Lunovec našli pogrešanega 54-letnega moškega, kateri je storil samomor z obešanjem.

Ob 02.45 je patrulja na območju Policijske postaje Ptuj začasno odvzela vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 10. junija, ob 17:10 uri so bili tujcu državljanu R Hrvaške, na regionalni cesti v Pavlovcih začasno odvzeti dokumenti, zaradi prekoračene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog, katerega pa na kraju ni poravnal. Ob 17:36 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na regionalni cesti v Ivanjkovcih. Do poškodbe je prišlo med vožnjo zaradi nepravilno naloženega tovora. Udeležena voznika sta se pred prihodom patrulje na kraj že sama sporazumela, ter izpolnila evropsko poročilo o prometni nesreči.

Ob 18:00 uri se je na PP oglasila državljanka R Hrvaške, ter poizvedovala za izgubljeno tujo reg. tablico številk VŽ 939-HG, Tablico je izgubila v petek zvečer med neurjem, med vožnjo po regionalni cesti na relaciji Stročja vas - Vuzmetinci.

Pobegli konji na regionalni cesti

V ponedeljek, 11. junija, ob 5:35 so bili obveščeni o pobeglih konjih na območju Žerovincev, saj so se brez nadzora nahajali na regionalni cesti. Obveščen je bil lastnik, kateri je konje namestil nazaj v ogrado. Lasniku je bilo na kraju izrečeno ustno opozorilo.

Ob 08.05 so v enoti sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo na Ptuju. Ob 10.20 se je v enoti oglasil občan, kateri je bil v Ormožu fizično napaden s strani znane osebe. Ker bo iskal zdravniško pomoč, se bo na Policijski postaji zglasil naslednji dan in takrat bodo zadevo tudi ustrezno obravnavali.

Ob 03.15 so v Središču ob Dravi imeli v postopku dva tujca, katera sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po vseh zbranih obvestilih bodo tujca predali hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika