Tri zmage za župana Stanislava Rojka

Lovci in strelci so v Negovi tekmovali v trapu-streljanju na umetne golobe

Prlekija-on.net, sreda, 13. junij 2018 ob 10:33
Lovci so se na srečanju pri Lovski koči v Negovi pomerili v trapu

Lovci so se na srečanju pri Lovski koči v Negovi pomerili v trapu

Podobno kot že kakšnih 40 let, je ob Lovskem domu Negova, tudi letošnjo toplo pomlad potekalo tradicionalno srečanje lovcev in krajanov. Člani Lovske družine Negova namreč tradicionalno povabijo krajane, lovce sosednjih družin in stanovske kolege od drugod, na druženje ob lovskem golažu, ki je za vse udeležence in strelce brezplačen. Ob tem so tudi letos na svojem strelišču pri lovski koči v Negovi, pripravili tradicionalno streljanje na glinaste golobe. Zato ne preseneča, da se je v Negovi zbralo veliko ljudi, ki so tako ali drugače povezani z naravnim okoljem. "S krajani običajno pokramljamo o tekoči problematiki, tudi morebitni škodi po divjadi, se malo pošalimo in ugotavljamo, da še nam dobro gre in da na vasi še vedno vsi ne glede na poreklo in status »vkup držimo« kot je dejal naš rojak, akademik dr. Anton Trstenjak. Če bi se vsaj malo tega zavedali, bi nam bilo v naši deželi še lepše", pove eden izmed organizatorjev srečanja Vlado Šiško.

Večina prisotnih v Negovi, zlasti lovci, strelci in tudi gozdarji pa so se, poleg druženja, pomerili tudi v trapu-streljanju na umetne golobe. Tokrat so med tekmovalci bili lovci in strelci, od Prekmurja do Primorske, saj je najbolj oddaljena bila ekipa LD Sabotin s Primorskega. In čeprav je v ospredju bilo druženje, so v številnih kategorijah potekali tudi ostri tekmovalni boji. Organizatorji so za najboljše udeležence tekmovanja pripravili lepe pokale in praktične nagrade.

V konkurenci posameznikov so udeleženci tekmovali v lovskem stavu na dvajset glinastih golobov. To je zelo zanimiva disciplina za lovce strelce, saj strelec ustreli najprej goloba iz bunkerja in če tega zadane s prvim strelom, lahko še strelja na goloba, ki prileti iz stroja, ki je montiran na preži. Ker so tekmovali po starostnih skupinah, je med člani do 59 let zmagal najboljši (trikratni zmagovalec) udeleženec tekmovanja, Stanislav Rojko (LD Negova), pred Vladom Šiškom (LD Negova) in Andrejem Pungartnikom (LD Vitomarci). V skupini veterani od 60 do 69 let je zmagal Dani Vajndorfer (LD Videm ob Ščavnici), drugi je bil Franc Kardinar in tretja Ana Ščap (oba LD Apače). V kategoriji super veterani nad 70 let je zmaga pripadala Tomažu Šišerniku (LD Mala Nedelja), drugi je bil Mirko Drile (LD Sabotin), tretji pa Rudi Šipek (LD Negova). V pokalno športnem stavu za dvakrat 10 golobov je spet zlagal Stanislav Rojko, pred Milošem Kocbekom (SD Osek), tretji je bil Mirko Drole (LD Sabotin). Tudi v streljanju za praktične nagrade je zmagal Stanislav Rojko, pred Vladom Šiškom in Milošem Kocbekom

Vse prisotne je ob podelitvi pokalov in nagrad pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, ki je najboljšim tekmovalcem izročil tudi pokale in nagrade, čeprav je daleč najboljši bil prav on. Zato je županu pokale in nagrade podelil športni referent LD Negova, Vlado Šiško.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Šport