Za sredo ponovno oranžni alarm za celotno Slovenijo

Napovedujejo, da bo popoldne spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte s krajevno močnejšimi nalivi

Prlekija-on.net, sreda, 13. junij 2018 ob 11:42
Torkovi nevihtni oblaki nad Prlekijo

Torkovi nevihtni oblaki nad Prlekijo

Dan po močnih neurjih, ponovno kaže na burno dogajanje na nebu tudi v sredo. ARSO je namreč izdal oranžni alarm za območje celotne Slovenije. Napovedujejo, da bo popoldne spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

V četrtek bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v vzhodni polovici Slovenije še deževalo. Popoldne bo suho vreme.

Oranžni alarm
Oranžni alarm, 13.6.2018 za vso državo (vir: meteoalarm)

Kaj pomeni oranžni alarm?

Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Portal Neurje.si ob tem navaja, da bo "možna kakšna močnejša nevihta z nalivi, močnimi sunki vetra in nekaj toče - popoldne zlasti na severovzhodu Slovenije. Ponoči se bo ozračje umirilo."



Več v Narava