Naporen, vendar uspešen vikend za Kristjana

Vsi rezultati in udeležbe na velikih turnirjih izven Slovenije dokazujejo, da v Karate klubu Gornja Radgona ne mirujejo

Prlekija-on.net, sreda, 13. junij 2018 ob 21:32
Kristjan Klemenčič v Bijeljini

Kristjan Klemenčič v Bijeljini

V okviru manifestacije "Novogradski dani", se je v soboto, 9. junija,  v Sarajevu odvijal močan mednarodni turnir na visokem nivoju "19. Internacionalni festival karatea", ki ga je organiziral KK Novi Grad Sarajevo. Sodelovalo je 612 tekmovalcev iz BIH, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije. Iz Slovenije se je tekmovanja udeležil Kristjan Klemenčič. S ponosom in uspešno zastopal KK Gornja Radgona, saj se je v konkurenci 12-ih tekmovalcev prebil v finale, vendar je v obeh kategorijah finalni dvoboj izgubil proti tekmovalcema iz Črne Gore. V kategoriji kadeti je šlo za las, saj je izgubil z rezultatom 3:2. Da je bil boj za prvo mesto težak, je priznal tudi Kristjanov nasprotnik. V zahvalo za udeležbo je od organizatorja prejel čudovito zahvalo, kot drugo uvrščeni pa je bil povabljen tudi na intervju za sarajevsko televizijo.

Po končanih nastopih v Sarajevu ga je pot peljala v 3,5 ure vožnje oddaljeno Bijeljino (BIH), kjer je domači klub Unsu organiziral prvi mednarodni turnir "Trofej Bijeljine". Tudi na tem turnirju je bilo udeleženih več kot 600 tekmovalcev iz BIH, Črne Gore, Srbije, Hrvaške in Slovenije. V kategoriji mladinci se je Kristjan uvrstil na tretje mesto, v kategoriji kadeti pa je izgubil repasaž za tretje mesto in pristal na petem mestu, kar tudi ni zanemarljiv rezultat.

Konec aprila se je Kristjan udeležil tudi malo manjšega turnirja s 400 prijavljenimi tekmovalci na otoku Krku, kjer je prav tako osvojil dve drugi mesti pri mladincih in kadetih.

Vsi omenjeni rezultati in udeležbe na velikih turnirjih izven Slovenije dokazujejo, da v Karate klubu Gornja Radgona ne mirujejo. Rezultati so znak požrtvovalnega dela trenerjev, tekmovalcev in vodstva kluba ter staršev, ki se zavedajo, da njihovi otroci v klubu ne dobijo samo medalj na tekmovanjih, pač pa razvijajo tudi sposobnost za druženje, naučijo se boriti pošteno, pomagati eden drugemu, zmagovati in se veseliti, prav tako pa se naučijo sprejeti in premagati poraze, ki jih je ob rednih obiskih tekmovanj veliko in včasih so tudi zelo boleči in nepošteni.



Več v Šport