Neznanki, ki sta prodajali set nožev in posodo, ukradli bankovec za 100 evrov

V Svetinjah so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer sta dve neznanki, kateri prodajata set kuhinjskih nožev in posode, odtujile bankovec za 100 evrov

Prlekija-on.net, sobota, 16. junij 2018 ob 08:37
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 12. junija, ob 10:30 uri so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Ob 11:20 uri so v Svetinjah obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer sta dve neznanki, kateri prodajata set kuhinjskih nožev in posode, odtujile bankovec za 100 evrov.

Ob 19:15 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Hum pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, kateri pa je že pred trčenjem ustavil ob desnem robu vozišča. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja vozil neregistriran traktor in pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev je povzročitelju bil na kraju izdan plačilni nalog ter prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 21:40 uri so bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na lokalni cesti v naselju Stanovno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik specialnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je en sopotnik dobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V sredo, 13. junija, ob 21:12 uri so zaznali, da se iz dimnika v enem izmed podjetij v Ormožu vidi plamen. Po obveščanju lastnika oz. odgovornih, gre za normalen pojav ob preveliki količini plina.

V četrtek, 14. junija, ob 9.10 so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega vozila, do katere je prišlo pri košnji trave, kjer je iz kosilnice na nitko izvrglo kamenje. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 9.36 po anonimnem obvestilu so intervenirali na javnem prostoru v Ormožu, kjer naj bi dva tujca prodajala predmete od vrat do vrat. Tujcev pri pregledu okolice niso izsledili. Vozilo in osebe podobnega opisa so kasneje bile izsledene na območju PP Gorišnica. Po opravljeni ugotovljeni identiteti in pogojih za bivanje v R Sloveniji, so zadevo zaključili kot dogodek, saj prekrška in prič, ki bi obstoj prekrška potrdile niso zaznali.

Ob 12.10 je krajan iz Cvetkovcev naznanil izgubo bančne kartice. Seznanjen je bil o ukrepih policije v tej zvezi in da kartico prekliče na banki. Ob 12.51 so bili obveščeni, da je v stanovanju v okolici Ormoža onemogla oseba. Pri tem je bilo potrebno na silo vstopiti v stanovanje in ji pomagati. Oseba pri tem ni bila poškodovana in ni rabila zdravniške pomoči. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 12.55 uri so na lokalni cesti Središče - Godeninci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, kjer sta voznika osebnih vozil, ki sta vozila nasproti, v nepreglednem ovinku trčila z bočnimi ogledali. Za povzročiteljem, ki je s kraja odpeljal v neznano še poizvedujejo.

Ob 15.59 so v Ormožu na parkirnem prostoru trgovine obravnavali prometno nesrečo I. kategorije kjer je neznani voznik neznanega vozila poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Opravili so ogled, po izsleditvi storilca mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 04.00 so na ormoški obvoznici obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

 

 



Več v Črna kronika