Na Razkrižju so se družili ljubitelji tamburaške glasbe

Zaigrali so Tamburaška skupina Odpisani iz Cankove, Tamburaška Peter Dajnko Črešnjevci, Tamburaška skupina Bisernica iz Ljutomera ter Tamburaška skupina tamburice od Murice iz Razkrižja

Prlekija-on.net, nedelja, 17. junij 2018 ob 11:29
15. srečanje tamburašev Pomurja

15. srečanje tamburašev Pomurja

V »Razkriškem kotu«, kot ga imenujejo v občini Razkrižje, kraju v katerem se med drugim prirejajo najrazličnejše prireditve, dogodki, predstave in ki je znan predvsem po Ivanovem izviru čiste pitne vode, ter zdravilnih meditacijskih točkah, so se v soboto, 16. junija zbrali tamburaši in ljubitelji le te glasbe iz Pomurske regije.

Tamburaštvo, ki beleži v Pomurju že preko 115 let delovanja, potrjuje da ta zvrst glasbe še dolgo ne bo izumrla, kar priča tudi zavestnost, vztrajnost in ljubezen ljudi do te zvrsti glasbe. V ta namen se je tudi letos tradicionalno organiziralo že 15. takšno srečanje tamburašev. Tokratno srečanje je bilo v Razkrižju, katerega so se udeležile štiri tamburaške skupine iz Pomurja, ki igrajo izključno na tamburice ljudskega zvena Farkaševega sistem tamburic: Tamburaška skupina Odpisani iz Cankove, Tamburaška Peter Dajnko Črešnjevci, Tamburaška skupina Bisernica iz Ljutomera ter Tamburaška skupina tamburice od Murice iz Razkrižja.

Celodnevno druženje so organizatorji (tamburaši iz Razkrižja) odlično pripravili, med drugim so tudi uprizorili predstavo življenja praljudi, ki so živeli v teh krajih pred 5500 leti, s svojim glasbenim prispevkom pa se je vsaka skupina na odru predstavila s po tremi pesmimi.

Naslednje 16. tradicionalno srečanje tamburašev Pomurja se bo po dogovoru naslednje leto spet pripravilo v občini Cankova, na katerega so vabljeni že tokrat vsi ljubitelji tamburaške glasbe.

Foto in tekst Marjan Slavič



Več v Kultura in izobraževanje