Svetoju prehodni pokal lastnikov ribnika v Podgradu

Radgonski ribiči so pripravili prvo tekmovanje namenjeno nakupu ribnika

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. junij 2018 ob 08:42
Pokal lastnikov ribnika

Pokal lastnikov ribnika

Potem, ko so si več let prizadevali, da bi od denacionalizacijskega upravičenca odkupili ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni, s katerim so gospodarili praktično pol stoletja, so člani Ribiške družine Radgona, Temeljne enote GR, lani sredi junija to končno uspeli realizirati. Lep ribnik ob še lepši ribiški koči, kjer se radi družijo in tudi namakajo trnek, so tako odkupili in ga imajo v trajno last. In ker je to velik dogodek za radgonske ribiče, se je vodstvo temeljne enote, s predsednikom Ivanom Bolčino na čelu, odločilo obletnico obeležiti s posebnim druženjem in tekmovanjem.

Na prvem tekmovanju za "Pokal lastnikov ribnika" se je zbralo 22 ribičev in ribičinj, prehodni pokal pa je osvojil Svetozar Markovič - Sveto, ki je tesno slavil pred Mirkom Jančarjem in Ivanom Jaušovcem. Nekaj (7) ribičev sploh ni tehtalo svojega ulova, tisti (15) ki so ga tehtali pa so skupaj ujeli kar 143 kilograma rib, katere so po tehtanju vrnili v vodo.

Končni vrstni red: 1. Svetozar Markovič (Gornja Radgona) 16,75 kg.; 2. Mirko Jančar (Črešnjevci) 15,10; 3. Ivan Jaušovec (Plitvica) 15,05; 4. Marija Ivanek (Črešnjevci) 12,90; 5. Rudi Petek (Gornja Radgona) 11,10; 6. Andrej Cimerman (Plitvica) 11,00 itd.

Prehodni pokal in še pokale v trajno last trem najboljšim, je podeli predsednik Temeljne ribičke enote Gornja Radgona, Ivan Bolčina, ki je zagotovil, da bo tekmovanje poslej tradicionalno in bo vsako leto potekalo tretjo soboto v juniju.



Več v Družabno