V osebnem avtomobilu prevažal osem tujcev

Pri kontroli potnikov je bilo ugotovljeno, da avstrijski državljan prevaža 4 afganistanske in 4 iranske državljane, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Republike Slovenije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. junij 2018 ob 09:17
Policija

Policija

Policisti PP Gorišnica so v četrtek, 14. junija, okrog polnoči, pri varovanju državne meje, v Mejah opazili osebni avtomobil, ki je peljal iz smeri Hrvaške. Ker je obstajal sum, da osebe v vozilu ne izpolnjujejo pogojev za vstop na območje Republike Slovenije, in da je v izvrševanju kaznivo dejanje po 308. členu Kazenskega zakonika (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države), so policisti zapeljali za vozilom ter ga v Dolanah zaustavili.

Pri kontroli potnikov je bilo ugotovljeno, da avstrijski državljan prevaža 4 afganistanske in 4 iranske državljane, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Republike Slovenije. Policisti so državljanu Avstrije odvzeli prostost in ga v soboto privedli k preiskovalnemu sodniku OS na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor. Po končanem postopku je bilo 6 državljanov Afganistana in Irana, na podlagi meddržavnega sporazuma o vračanju oseb, predanih hrvaškim varnostnim organom, dva pa sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Na avtobusu šest državljanov Afganistana

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor pa so med nedeljskim poostrenim nadzorom na počivališču v Mariboru, zjutraj ustavili avtobus slovaških registrskih označb, ki je bil namenjen proti Dunaju. Med potniki je bilo tudi šest državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili brez ustreznih dokumentov. Po končanem postopku so bili predani italijanskim varnostnim organom.



Več v Črna kronika