Otvoritev večstanovanjskega objekta v Ljutomeru

Otvoritev večstanovanjskega objekta in komunalne infrastrukture v stanovanjski soseski S-3 v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 7. avgust 2010 ob 11:29
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

V soboto, 7. avgusta, je v sklopu 54. praznika Občine Ljutomer potekala slavnostna prireditev ob otvoritvi novega stanovanjskega objekta in komunalne infrastrukture v stanovanjski soseski S-3 na Fulneški ulici v Ljutomeru. Na otvoritvi je bil prisoten tudi minister Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrik Gjerkeš.

Objekt so slavnostno predali svojemu namenu, minister Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrik Gjerkeš, ljutomerski župan Franc Jurša, direktor družbe PGP Ljutomer Srečko Tratnik, direktor Segrapa Ljutomer Miran Blagovič in predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer Franc Makoter

Po otvoritvi so si obiskovalci lahko tudi ogledali stanovanja v objektu, ki ima 20 stanovanj ter je bil zgrajen na podlagi javno-zasebnega partnerstva med občino Ljutomer in družbo PGP Ljutomer, vrednost objekta pa znaša 1,5 milijona evrov. Pet stanovanj je v lasti občine Ljutomer, devet še jih je naprodaj. V okolici objekta je bila urejena tudi komunalna infrastruktura, 62 parkirišč in dovozna cesta.

Ob 12. uri še sledi slavnostna prireditev s podelitvijo nagrade in priznanj Občine Ljutomer za leto 2010 v konferenčni dvorani Hotela Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah, ob 15.30 pa otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci, odsek Bučkovci – Radoslavci, pri Gasilskem domu Radoslavci. Po otvoritvi sledi skupno druženje ob glasbi pri Gasilskem domu Radoslavci.


Več v Gospodarstvo