Slavnostna prireditev ob 54. prazniku Občine Ljutomer

Slavnostna prireditev s podelitvijo nagrade in priznanj Občine Ljutomer za leto 2010

Dejan Razlag, sobota, 7. avgust 2010 ob 15:54
Dobitniki priznanj

Dobitniki priznanj

V soboto, 7. avgusta, je v konferenčni dvorani Hotela Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah potekala slavnostna prireditev s podelitvijo nagrade in priznanj Občine Ljutomer za leto 2010. Slavnostni gost je bil minister Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrik Gjerkeš.

Na prireditvi je najprej župan občine Ljutomer Franc Jurša pozdravil navzoče in predstavil projekte, ki so bili uspešno izvedeni v zadnjem letu ter predstavil nekatere projekte, ki so v teku in ob prazniku čestital vsem občanom in občankam ter številnim gostom, ki so se udeležili prireditve. Henrik Gjerkeš je nato v svojem govoru pohvalil vlogo ljutomerske občine pri uresničevanju projektov na regionalni ravni.

Županovo priznanje je prejel direktor podjetja Segrap Miran Blagovič za izjemne dosežke na področju razvoja turizma v občini Ljutomer, pisno priznanje si je prislužila Judo sekcija TVD Partizan Ljutomer za uspehe na športnem področju. Največje priznanje, listino občine Ljutomer in denarno nagrado pa je prejel Dragotin Kunčič za uspešno delo na gospodarskem in društvenem področju. Kunčič je direktor Avtotesta Ljutomer, dejaven pa je tudi na področju gasilstva in kot predsednik Nogometnega kluba Ljutomer. Letošnja zlata maturanta Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Tara Klun in Miha Dominko, sta prejeli knjižno nagrado, Henrik Gjerkeš pa je v dar dobil monografijo Ljutomera.

Program je dopolnil komorni zbor Orfej Ljutomer ter Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov.

Že ob 10. uri je v Ljutomeru ob prazniku občine Ljutomer potekala slavnostna otvoritev novega stanovanjskega objekta in komunalne infrastrukture v stanovanjski soseski S-3 na Fulneški ulici v Ljutomeru, ob 15.30 pa otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci, odsek Bučkovci – Radoslavci, pri Gasilskem domu Radoslavci. Po otvoritvi sledi skupno druženje ob glasbi pri Gasilskem domu Radoslavci.


Več v Družabno