Otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci

Otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci, odsek Bučkovci – Radoslavci

Branko Košti, nedelja, 8. avgust 2010 ob 03:29
Otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci

Otvoritev ceste Ljutomer - Drakovci

V sklopu praznovanja 54. praznika občine Ljutomer je bila v soboto, 7. avgusta, popoldne v Radoslavcih predana namenu rekonstruirana cesta Radoslavci - Bučkovci v dolžini 5.100 m. Župan občine Ljutomer in posladec DZ Franc Jurša je v svojem nagovoru povedal, da je izvajalec del Pomgrad z deli pričel 15. marca, rok za dokončanje  je bil 15. julij.

Izvajalec je izvedel sanacijo podlage na delih cestišča, kjer je bilo to potrebno, cesta pa je bila prevlečena z dvoslojno asfaltno prevleko. Izkopani so bili obcestni jarki in vodni propusti, urejene bankine in na bankinah postavljeni količki z odsevniki. V vasi Radoslavci je bila izvedena tudi kanalizacija za meteorne vode. Uredili so  tudi avtobusna postajališča v Radoslavcih, Sitarovcih in Kuršincih. Izgrajeni pločnika v dolžini 60 metrov je financirala KS Radoslavci.

Skupna vrednost investicije znaša 762.405,00 EUR, od tega je bilo iz proračuna RS oz. sredstev EU pridobljenih 514.865,00 EUR, ostanek iz proračuna občine in sredstev iz naslova nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč KS Cezanjevci, Radoslavci in Mala Nedelja.

Slavnostni govornik, minister Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrik Gjerkeš, je pohvalil uspešna prizadevanja občine Ljutomer za pridobivanje sredstev EU, saj sredstva so, treba je le pripraviti kvalitetne projekte, kar je pogoj za uspeh na razpisih, seveda pa je potrebno zagotoviti tudi dovolj lastnih sredstev.

Cesto so svečano predali namenu minister dr. Henrik Gjerkeš, župan Franc Jurša, predstavnik izvajalca del in predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf. Sledila je povorka starodobnih vozil, v kateri s sodelovali člani Društva Janez Puh iz Ljutomera in Društva starodobnih vozil Stara Gora, prikaz kmetijske mehanizacije in kočije Malonedeljske konjenice. Vsi navzoči so bili pogoščeni, nato je sledilo druženje ob glasbi.

Že ob 10. uri je v Ljutomeru ob prazniku občine Ljutomer potekala slavnostna otvoritev novega stanovanjskega objekta in komunalne infrastrukture v stanovanjski soseski S-3 na Fulneški ulici v Ljutomeru, ob 12. uri pa slavnostna prireditev s podelitvijo priznanj občine Ljutomer za leto 2010.


Več v Gospodarstvo