Bodite pazljivi na »prekršek« z vozilom v Italiji

Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun

Prlekija-on.net, sreda, 27. junij 2018 ob 10:47
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v minulem tednu pri rednem delu zaznali pojav poskusa spletne prevare na škodo gospodarske družbe, ki je v mesecu maju 2018 prejela pisno obvestilo o storjenem prometnem prekršku z vozilom v Italiji. Na pisnem obvestilu so poleg registrske tablice vozila bili navedeni tudi podatki o lastništvu vozila, vendar pa so logotip Policije in ostali podatki o naslovu neresnični.

Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun.

V lažnem obvestilu se kot kontaktni elektronski naslov pojavlja: pmbellaria@babyloweb.eu in naslov Policijske postaje, kjer se po preverjanju na spletu nahaja trgovina.

Opozorilo občanom na previdnost, preverijo naj dokumente, ki jih prejmejo. Obenem naj ne komunicirajo s storilci oziroma pošiljatelji tovrstnih obvestil. V primeru sumljivih okoliščin in/ali v primerih finančne škode pa naj zadevo prijavijo najbližji policijski postaji.



Več v Črna kronika