Z Vital Fit uspešno izgubile odvečne kilograme

V okviru študije je z Vital Fit potekala 3-mesečna skupinska vadba v ŠIC Ljutomer. Udeleženke so se znebile odvečnih kilogramov in naučile zdravega prehranjevanja.

Prlekija-on.net, sreda, 27. junij 2018 ob 20:34
Hujšanje z Vital Fit

Hujšanje z Vital Fit

Vital Fit je sodeloval pri projektu Z znanostjo do zdravja, v programu SLOfit. Z znanostjo do zdravja je vseslovenska študija, ki je potekala v okviru magistrske naloge na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Z raziskavo so želeli dokazati izgubo maščobe in preoblikovanje telesa s pomočjo vadbe in pravilne prehrane, pri skupini žensk med 20. in 50. letom starosti, katerih ITM (indeks telesne mase) je presegal normalno mejo prehranjenosti, t.j. ITM 25 ali več.

Vadba je potekala od konca marca do junija v dvorani ŠIC Ljutomer, pod vodstvom inštruktorice fitnesa Nuše Vukan. Udeleženke so se naučile smernic zdravega prehranjevanja, ki so v skladu z NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Z analizo telesne sestave z validirano tehtnico so pokazale pozitivne rezultate, saj so meritve potekale na začetku in ob koncu raziskave. Udeleženke so skupno izgubile kar 55,8 kg maščobe.

Vsem udeleženkam iskreno čestitajo in upajo, da bodo še naprej vztrajale v športnem duhu in zdravem življenjskem slogu.
Naslednja raziskava je načrtovana v mesecu septembru, zato vse zainteresirane vabimo, da se prijavijo preko maila info@vital-fit.si.

Če želite tudi vi shujšati in preoblikovati svoje telo, vas Vital Fit vljudno vabi, da se oglasite v Fitnes ŠIC Ljutomer. Za več informacij pa lahko pokličete na 031 473 053.

Projekt so podprli Biotehniška fakulteta Ljubljana, Fitnes zveza Slovenije in Občina Ljutomer na čelu z županjo mag. Olgo Karba, za kar se jim iskreno zahvaljujejo.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje