Tretji gasilski tabor v PGD Radoslavci

V petek popoldne je tabor obiskalo kar 33 aktivnih pionirjev in mladincev iz Radoslavcev, Sitarovcev in Godemarcev, s ciljem spoznavanja gasilskih in socialnih veščin, raziskovanja narave ter ustvarjanja prijetnega počutja

Prlekija-on.net, četrtek, 28. junij 2018 ob 08:57
Gasilski tabor PGD Radoslavci

Gasilski tabor PGD Radoslavci

Na dan, ko smo zaprli šolska vrata (22.6.2018), smo se podali na brezskrbne počitnice v PGD Radoslavci.

Gasilski tabor, ki smo ga že tretjič organizirali gasilci PGD Radoslavci, je v petek popoldne obiskalo kar 33 aktivnih pionirjev in mladincev iz Radoslavcev, Sitarovcev in Godemarcev, s ciljem spoznavanja gasilskih in socialnih veščin, raziskovanja narave ter ustvarjanja prijetnega počutja.

S pomočjo donatorjev, ki smo jim zelo hvaležni, smo štirje stalni mentorji in skupinica menjajočih skrbeli za animacije ter lačne trebuščke predšolskih in šolskih otrok (v starosti 4-16 let).

Po ureditvi ležišč v gasilskem domu nas je prijetno vreme povabilo k skupnim aktivnostim na prostem: športnim igram in likovnemu ustvarjanju. Potem pa sta nas že obiskala policijska vodnika psov, ki sta s svojima psoma predstavila njune veščine. Ob deževni noči pa smo si v »kinu« ogledali še risanko, nato pa nas je že pravljica zazibala v sladke sanje.

Sveže sobotno jutro nas je najprej povabilo k razgibavanju na prostem, potem pa na orientacijski pohod v bližnji gozd, kjer smo izvedli improviziran zipline ter hojo in plezanje po vrveh. Otroci so spontano pričeli nabirati veje in nastala je hiška, kjer smo lahko tudi pomalicali. Kot pravi adrenalinski park nas je navdajal vse do poznega popoldneva, ko smo se željni novih dogodivščin vrnili v gasilski dom, kjer nas je najprej pričakalo skrbno pripravljeno kosilo naših mentoric, nato pa še novo gasilsko vozilo iz Ljutomera. Prijazni člani njihovega društva so nam z veseljem prikazali namen tega vozila in otroci so ob predstavljenem zelo uživali. Kakor pozneje, ko so sledile vodne športne igre. Neizmerno doživetje se je zaključilo v blatnih lužah, s smehom ter srečo na obrazih otrok in mentorjev. Pa smo se spet tuširali v improviziranem tušu na prostem. Ko pa se je dodobra stemnilo, smo se z lučkami podali na iskanje sladkega skritega zaklada. In prve dežne kaplje so nas popeljale v objem disco glasbe ter plesa pozno v noč. 
Utrujene očke so želele počitka in se zbudile nasmejane, ko so se nedeljskega dopoldneva poslovile polne dogodivščin, vtisov, zadovoljstva in pohval mentorjem ter celotnemu PGD Radoslavci. Otroci so zaprli svoje kovčke in se poslovili, upajoč na naslednji gasilski tabor.

Zapisala mentorica: Marjeta Zmazek



Več v Družabno