Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Prlekija-on.net, petek, 29. junij 2018 ob 09:17
Srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak

Srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak

Dandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka. Ker se je za srečanje prijavilo veliko število potomcev, je organizacija srečanja zahtevala veliko truda, posebno zato, ker smo hoteli dobiti število potomcev, ki izhajajo iz tega roda. Naša prednika sta imela 10 otrok, od katerih se je do danes rodilo 572 potomcev. Izmed slednjih nas še živi 483, srečanja pa se je udeležilo okoli 250. Na tem srečanju je bila najstarejša Otilija Gregorin rojena leta 1930. Med udeleženci srečanja pa je bilo šest prapravnukov, ki so bili rojeni v letu 2018

Kljub množični udeležbi, kjer se mnogi niti niso poznali med seboj, je vse minilo brez težav in v zelo prijetnem vzdušju. Podobno kot ob vseh dosedanjih srečanjih, so se udeleženci zbrali v cerkvi Sv. Lovrenca v Juršincih, kjer je zahvalno mašo daroval domači župnik Dušan Todorovič. Po maši so udeleženci srečanja obiskali grob svojih prednikov Otilije in Antona Slodnjaka na juršinskem pokopališču. Zaradi velikega števila udeležencev so zaključno srečanje pripravili v bližnjem Polenšaku, kjer so jim prostor pod velikim šotorom omogočili gasilci PGD Polenšak. Tam je udeležence srečanja pozdravil glavni organizator Jože Slodnjak, ki je izrazil zadovoljstvo, da se je srečanja udeležilo tako lepo število potomcev Otilije in Antona. Organizatorji so poskrbeli tudi za kulturni program, v katerem so nastopali Lovrenški ljudski pevci, Juršinske ljudske pevke, operni pevec Dušan Topolovec iz Maribora, Rogisti Zveze lovskih družin Ptuj-Ormož, ter Karolina in Tomaž Pernek, ki sta vnuka najmlajšega sina Otilije in Antona Slodnjak, Jožeta Slodnjaka.

Seveda se potomci Otilije in Antona Slodnjaka, ki mimogrede prihajajo od blizu in daleč, iz domovine in tujine, že veselijo naslednjega srečanja in druženja.

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno