Policisti posredovali ob »težavah med zakoncema«

Ob prihodu patrulje na kraj sta se že pomirila

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. julij 2018 ob 20:28
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 26. junija, ob 9:26 uri so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da na vozilu ni nastala materialna škoda, zaključili so z uradnim zaznamkom.

Ob 15:28 uri so bili obveščeni o odhodu osebe iz Psihiatrične bolnice Ormož, oseba je bila izsledena v mestu Ormož ter predana zdravstvenim delavcem.

Ob 16:25 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Velika Nedelja, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih predpisov.

V četrtek, 28. junija, ob 7:55 uri je upravičenec iz okolice Ormoža na policijski postaji prijavil izgubo ključa od mejne zapornice. Na ključu je obesek z napisom LOTUS. Napoten je bil na UE, katera mu je ključ izdala.

Ob 8:52 uri so bili obveščeni o poškodbi optičnega kabla na gradbišču v Veliki Nedelji. Ob 13:29 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Kajžar.

Ob 22.20 so v kraju Grabe vozniku kolesa z motorjem začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 02.26 so v Pavlovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

V petek, 29. junija, ob 7:01 uri so bili obveščeni o težavah med zakoncema v okolici Ormoža. Ob prihodu patrulje na kraj sta se že pomirila in kršitve ni bilo. Ob 7:47 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi opravili zaslišanje hrvaškega državljana osumljenega tatvine.

Ob 8.14 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Ptujski cesti v Ormožu. Udeleženi sta bili dve vozili od katerih je tujec hrvaški državljan s kraja odpeljal. Ob 13:45 uri je bil tujec izsleden in izdana mu je bila globa.

V soboto, 30. junija, ob 7:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 9:00 uri so sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma goljufije pri prodaji motornega kolesa. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Ob 16:24 uri so v naselju Lahonci obravnavali tatvino drv. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:53 uri so bili obveščeni o pogrešani pacientki Psihiatrične bolnice Ormož. Pacientka je bila izsledena še isti dan in predana zdravniškemu osebju. Ob 19:00 uri so v naselju Gornji Ključarovci obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek in se lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:42 uri so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

V nedeljo, 1. julija, ob 00:47 uri so v Svetem Tomažu obravnavali tatvino mobilnega telefona. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Ob 8.40 uri so bili obveščeni o tatvini mulčerja v naselju Libanja. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:02 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno na lokalni cesti v gozdu Stolenščak, izven naselja Dobrava. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 16:34 uri so bili obveščeni o gorečem vozilu na vozišču Novakove ceste v Ormožu. Opravljen je bil ogled, sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Od 2. 7. do 8. 7. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa - enosledna motorna vozila. Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.



Več v Črna kronika