Piknik in druženje navdušila obiskovalce

Tradicionalno druženje svojcev, stanovalcev, njihovih prijateljev in zaposlenih DSO Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 4. julij 2018 ob 17:55
Piknik DSO Ljutomer

Piknik DSO Ljutomer

V soboto, 30. junija, je v senci stoletnih hrastov ljutomerskega znamenitega parka potekalo tradicionalno druženje svojcev, stanovalcev, njihovih prijateljev in zaposlenih DSO Ljutomer.

V Domu starejših občanov Ljutomer je bilo to soboto spet veselo. Zaposleni doma so skupaj z nekaj prostovoljci, med katerimi so bili tudi otroci zaposlenih, pripravili tradicionalno srečanje stanovalcev s svojci, ki se ga je udeležilo več kot 300 udeležencev.

Uvodoma je prisotne pozdravil direktor doma mag. Tomislav Nemec, ki je povedal, da gre za tradicionalno prireditev, ki poteka v parku z veliko tradicijo, saj je v njem ravno pred 150. leti potekal tudi 1. slovenski tabor. Po pozdravu predstavnika stanovalcev Antona Herica je sledil kulturni program, ki sta ga v paru povezovala predstavnika stanovalcev in zaposlenih Zinka in Sašo. Da so udeleženci srečanja lahko uživali v domači glasbi so v nadaljevanju poskrbele članice ansambla Me tri do polnoči, na odru pa so se jim pridružili tudi harmonikar Marjan Rozmanič in zbor stanovalcev Jesen. Zelo izviren je bil tudi nastop stanovalca Edvarda, ki je ob spremljavi domskega ansambla zapel avtorsko staro vojaško pesem.

Gostje so se lahko osvežili tudi z domačim domskim sokom ter prleško kapljico. Pestra ponudba hrane je potrdila sloves dobre domske kuhinje, tako so se gostje lahko okrepčali s kvasenicami, krapci, palačinkami, girosom in čevapčiči. Delil se je tudi sladoled, ki je ob sončnem vremenu še posebej prijal. Obiskovalci so lahko umetniško ustvarjali tudi v igri »risanje z baloni«, vsi pa so lahko sodelovali v bogatem srečelovu, ki so ga omogočili sponzorji in donatorji.

Medgeneracijsko druženje v znamenitem ljutomerskem parku je tudi tokrat doseglo svoj namen. Stanovalci doma, njihovi svojci, prostovoljci in zaposleni se že veselijo novih druženj, ki jih dom organizira tudi skozi leto.



Več v Družabno