Enotno so oblekli majhne in velike gasilce

S pomočjo donatorjev 80 novih delovnih oblek za črenšovske gasilke in gasilce

Prlekija-on.net, četrtek, 5. julij 2018 ob 11:30
Lepo je videti črenšovske gasilke in gasilce v novih uniformah

Lepo je videti črenšovske gasilke in gasilce v novih uniformah

V PGD Črenšovci, ki sodi med najbolje dejavna v pomurski regiji, se po številnih akcijah v domači občini in drugje po Pomurju oz. Sloveniji, tudi v teh vročih poletnih dneh veselijo nove zmage. V sodelovanju s podjetjem WEBO d.o.o. (Dragomelj, Domžale) in Krojaštvom Rožman s.p. (Brežice) je namreč PGD Črenšovci kupilo 80 novih delovnih gasilskih oblek za svoje članstvo. Sedaj so vsi gasilci in glasilke, od najmlajših do najstarejših enotno in lepo oblečeni tudi, ko niso v svečanih oblekah. "Za pomoč pri izvedbi velike investicije, ki veliko pomeni za naše društvo, se iskreno zahvaljujemo podjetju Porsche Slovenija d.o.o. in Segrap Ljutomer d.o.o.", pravi Dušan Utroša, predsednik PGD Črenšovci, ki je hkrati tudi poveljnik Pomurskega regijskega gasilskega sveta.

Sicer pa, pod geslom "Sebi v ponos, bližnjemu v pomoč!", v eni večjih pomurskih vasi, Črenšovcih, z okoli 1200 dušami, ki je tudi sedež istoimenske občine, podobno kot v večini krajev na skrajnjem severovzhodu države, uspešno deluje PGD Črenšovci, ki je bilo ustanovljeno davnega 28. oktobra leta 1923 na črenšovski OŠ. Tega dne so bili postavljeni temelji za nadaljnji razvoj in delovanje društva. Ustanovitelj in obenem prvi predsednik društva je bil kantor in učitelj Štefan Lutar, ki je poleg mnogih poklicnih in tudi političnih dolžnosti našel čas za splošne potrebe prebivalcev in med prvo nalogo si je zastavil ustanovitev prepotrebnega gasilskega društva, ki naj bi ljudem pomagalo ob morebitnih požarih in drugih nesrečah. Danes društvo spada v 3. kategorijo in je osrednja enota v občini Črenšovci. Že desetletja društvo beleži vrhunske organizacijske, delovne in tudi tekmovalne rezultate, predvsem pa pomagajo povsod, kjer je pomoč potrebna.

Resnično so lahko ponosni nase in na vso opravljeno delo, ki je plod večletnega načrtovanja, vztrajnosti, odrekanja, strokovnosti, učenja in tudi sreče. Vse to, kot je povedal predsednik PGD Črenšovci, Dušan Utroša, pa ne bi bilo možno brez zveste podpore vaščank, vaščanov, občine, sponzorjev in donatorjev. "Za vse uspehe društva, vključno z zadnjo največjo investicijo v zgodovini društva - nabavo novega najmodernejšega gasilskega vozila AC 24/60 v svoji kategoriji ta hip v Pomurju, se zahvaljujemo vsem, ki so nas pri našem delu nenehno podpirali in nam zaupali. Ker imamo kader, vizijo in cilje se bomo trudili in delali pošteno v službi ljudstva tudi v bodoče", je dejal Utroša, predsednik PGD Črenšovci, ki je hvaležen tudi vsem gasilcem in gasilkam, zlasti Janezu Zadravcu, poveljniku PGD Črenšovci in Aleksandri Ribarič, podpredsednici PGD Črenšovci.



Več v Kultura in izobraževanje