Najrazličnejši avtomobili karavane »Carbage run« zapeljali skozi Ljutomer

Jubilejna deseta poletna edicija »Carbage run« se je s tisoč sodelujočimi vozili pričela na Nizozemskem

Prlekija-on.net, četrtek, 5. julij 2018 ob 18:30
Carbage run 2018

Carbage run 2018

V četrtek, 5. julija popoldan, smo v Ljutomeru lahko bili priča posebni atrakciji, ko je skozi mesto zapeljala karavana t.i. »Carbage run« avtomobilov, ki so na poti od začetka julija, pot pa jih vodi po Evropi, skozi Slovenijo.

Poletno edicijo 2018, ki je letos jubilejna deseta, so pričeli na Nizozemskem, 2. julija. Kot je razbrati iz uradne spletne strani dogodka, letos za vožnjo niso imeli žreba, kdo se lahko udeleži, ampak so zbirali prijave do največ tisoč vozil. In toliko se jih je vožnje tudi udeležilo.

Pot, dolgo 2.500 km po sedmih državah, so pričeli 2. julija, v mestu Emmen na Nizozemskem, pot pa jih je nato vodila skozi Nemčijo, Poljsko, Češko, Slovaško, Madžarsko, Slovenijo, cilj pa je na Hrvaškem in v četrtek so se zapeljali tudi skozi Ljutomer naprej proti Ormožu in čez mejo. "Izzivalne ceste, čudovita pokrajina, posebne znamenitosti in zlasti kraji, kjer še niste bili," se glasi del opisa za voznike na spletni strani.

Vrednost vozila ne sme presegati 500 evrov

Pri tej vožnji pa veljajo tudi posebna pravila, saj vrednost vozila, s katerim gredo vozniki na pot, ne sme presegati 500 evrov in leto proizvodnje vozila ne sme biti novejše od 1999. Vozilo seveda mora izpolnjevati vse zakonske zahteve, vozniki pa pri tem lahko uporabijo vso svojo domišljijo in ustvarjalnost pri okraševanju avtomobila. Tako so avtomobili okrašeni z najrazličnejšimi predmeti, od vrtnih palčkov, bal sena, gum, kovčkov, različnih figur, ... ter živopisanih ali "rjastih" barv, večina pa jih ima vgrajene tudi glasne zvočnike in druge sirene s čimer po mestu oznanjajo svoj prihod.

V Ljutomeru smo prva vozila opazili okoli 13. ure, zadnja pa še po 18. uri. Nekaj od teh si lahko ogledate v spodnji galeriji.



Več v Zanimivosti