»In kdo je pristojen ter kdaj bo pristojnost tudi realiziral?!«

Uničena čakalnica pa še po tolikih dneh očitno vedno kazi okolico, saj so nam iz Mladinskega centra Prlekije poslali sporočilo, kjer se sprašujejo, kdo je sploh pristojen, da zadevo uredi

Prlekija-on.net, nedelja, 8. julij 2018 ob 19:28
Uničena avtobusna čakalnica v Bučkovcih

Uničena avtobusna čakalnica v Bučkovcih

Konec junija smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila v Bučkovcih, kjer sta trčili dve osebni vozili, eno vozilo pa je ob tem podrlo tudi znake ob cesti in uničilo leseno avtobusno postajališče oz. čakalnico.

Uničena čakalnica pa še po tolikih dneh očitno vedno kazi okolico, saj so nam iz Mladinskega centra Prlekije poslali sporočilo, kjer se sprašujejo, kdo je sploh pristojen, da zadevo uredi. Sporočilo objavljamo spodaj.

"Od potomke dobre gospe, ki je brezplačno podarila svojo zemljo, kot javno dobro, da se je vzpostavila lična avtobusna postaja smo bili obveščeni o neljubem NEUKREPANJU. Pred mesec dnevi se je namreč pripetila prometna nesreča v kateri je bila uničena lićna hišica za čakajoće na avtobus ter prometna znaka. Do sedaj nihče ni ničesar ukrepal v zvezi s čim prejšno sanacijo. V MCP-ju smo pravljeni s svojo ekipo in pomočjo omenjene prostor očistiti, saj med drugim klavrni pogled močno kazi tudi tukajšno turistično ponudbo. Je pa tudi razbito steklo, ki je lahko usodno za kolesarje ali otroško populacijo. Vendar je predhodno potrebno za take posega soglasje pristojnega. In sedaj se sprašujemo KDO JE TISTI PRISTOJNI, da poskrbi, da se neljuba zadevica čim prej sanira. Ali je to domača Krajevna skupnost (Mala Nedelja) ali ljutomerska občinska uprava, ali Upravna enota, cestno podjetje, avtobusno podjetje, policija, zavarovalnica ali pa se bo izprsil sam nenamerni povzročitelj?! LISTA MLADIH bo sicer dala na naslednjem zasedanju občinskega sveta pisno in ustno popbudo, da se čim prej vzpostavi prvotno stanje in da lokalna skupnost ustrezno uikrepa, bi pa bilo idealno, da se zadeva že prej uredi. Lahko pomagate, da ODKRIJEMO PRAVEGA, PRISTOJNEGA in da se tamkajšni izgled čim prej povrne v prvotno stanje?!"

foto: Rudi Stegmüller
tekst: Nina Stegmüller



Več v Črna kronika