Citroën klub Slovenije, sekcija Prlekija je gostil tradicionalni, že 15. Hidroraid po vrsti

V Bodislavcih se je ponovno zbralo okoli 100 citroënov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. julij 2018 ob 17:59
15. Hidroraid v Bodislavcih

15. Hidroraid v Bodislavcih

Citroën klub Slovenije, sekcija Prlekija je minuli vikend v Bodislavcih spet gostil tradicionalni, že 15. Hidroraid po vrsti. Hidroraid je srečanje posvečeno legendarnim hidropnevmatskim modelom znamke Citroën, ki ima v avtomobilskem svetu največ ljubiteljskih klubov sploh. Srečanje se odvija na kmetiji, ki jo ta vikend preplavijo gostje iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Srbije. Četrtek je minil v sproščenem vzdušju, saj se takrat organizatorjem pridružijo prvi gostje. V petek zjutraj se je odvijal tradicionalni Hidro tek iz Bodislavcev v Ljutomer. V petek zvečer so se udeleženci pomerili v turnirju igranja PlayStation igre WRC, kjer so virtualno dirkali, seveda s citroëni! V napeti dirki je zmagal Petike iz Madžarske. Zvečer je goste zabaval prleški kantavtor Tadej Vesenjak, v nadaljevanju, pozno v noč pa še DJ Zoky Dee.

V soboto se je pred startom nabralo okoli 100 citroënov, ki so nestrpno čakali start tekmovalnega raida. Tekmovalci so startali na dve minuti, vsak je v roke dobil t.i. Roadbook, kjer je sledil navodilom. Med kontrolnimi točkami so le-ti morali pozorno spremljati okolico, kjer so našli odgovore na tekmovalna vprašanja in se držati zastavljene časovnice... Kontrolne točke so bile na Žnidaričevem mlinu v Precetincih, za osvežitev je bilo poskrbljeno na babinski gramoznici, kjer je bila druga kontrolna točka. Na tretji točki, v restavraciji Mitra so tekmovalci uživali v odlični hrani, nato pa so poskušali vino pri Vinoreji Kaučič v Gresovščaku. Po vrnitvi v kamp so lahko preizkusili novega C4 cactusa, ki ima kot prvi v vrsti vgrajeno novo hidravlično vzmetenje, ki je s svojim udobjem navduševalo testne voznike. Po večerji so jih dobro pretresli rokerji Soundfool iz Ljutomera, žur pa je trajal do jutra.

Po krepilnem zajtrku je citroënarje čakala pot domov, najdaljšo je prevozil Benjamin Schneider iz nemškega Heilbronna, 804 km s svojim XM iz leta 1992, ki je bil izbran za najlepši avtomobil na srečanju. Da je bila senzacija popolna, je Benjamin na prikolici pripeljal čisto novega citroën e-meharija, ki je s svojim elektro pogonom navduševal s testnimi vožnjami po sobotnem raidu. Zmagovalec raida, ki si je z vožnjo in odgovori prislužil najmanj kazenskih točk, je bil Uroš Mlakar s svojim C5. Nagrado, ki jo sekcija Prlekija podeljuje svojim najbolj zaslužnim članom, je tokrat dobil Rajko Vuković, ki ima med Prleki najdaljši staž v Citroën klubu Slovenije.

Organizator se zahvaljuje svojim zvestim sponzorjem: Citroën Avto Rajh iz Murske Sobote, Citroën Avtocenter Jerovšek Grosuplje, Mitra Ljutomer, Avto Müller Gornja Radgona, Žerak iz Podlehnika in zavarovalnica Sava.



Več v Družabno