Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti

Prlekija-on.net, torek, 10. julij 2018 ob 16:53
Veseli popoldan s harmonikarji

Veseli popoldan s harmonikarji

Kljub veliki vročini, ki je pritiskala, je minuli konec tedna znova bilo sila veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž - Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. "Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Prekmurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Na koncu uradnega programa, kjer je vse prisotne v slovenskem in nemškem jeziku pozdravila predsednica TD Čemaž Marija Krstič, povezovala pa ga je mlada domačinka Nives Štingl, je večina prisotnih harmonikarjev odigrala najbolj prepoznavo slovensko "harmonikarsko skladbo" Golico. Ker je šlo za revialni nastop, kjer so poslušalci bili navdušeni, organizatorji niso razglašali najboljših, temveč so vsi prejeli lepe in prisrčne pokale ter zahvalnice, ki bodo vsem mladim ostali v trajnem spominu.

Sicer pa, kljub dejstvu, da je v okolici istočasno potekalo veliko takšnih in drugačnih dogodkov in prireditev, se je v Zgornjem Konjišču tudi tokrat zbralo več sto obiskovalcev, kar je potrdilo, da je omenjena prireditev eden pomembnejših kulturnih dogodkov v Apaški dolini sploh, ki samo polepša popoldan ob domačih ribah in drugih dobrotah, tudi tistih, ki so jih ponudile članice Društva kmečkih žena Apače in TD Čemaž.

Kakorkoli že, enajstič je enajst harmonikarjev in harmonikaric nategnilo meh, in sicer so to: Alen Reisman (Zg. Gasteraj, Jurovski Dol), Karin Lukovnjak (Plodršnica, Šentilj), Jasmina Kamenšak (Zg. Partinje, Jurovski Dol), Kristjan Reisman (Zg. Gasteraj), David Tovornik (Jedlovnik, Zgornja Kungota), Jan Horvat (Plodršnica, Zg. Velka), Teo Triler (Trate), Jan Mlinarič Belak (Črešnjevci, Gornja Radgona), Luka Kaučič (Podgorje, Apače), Ivan Pomperger (Sladki Vrh) in Tina Senekovič (Gradišče, Šentilj).



Več v Družabno