V trčenju kolesarjev, se je eden huje telesno poškodoval

Ob vključevanju na lokalno cesto je 18-letni kolesar izsilil prednost 49-letnemu kolesarju, ki se je ob padcu hudo telesno poškodoval

Prlekija-on.net, petek, 13. julij 2018 ob 10:09
Trčila sta kolesarja

Trčila sta kolesarja

V četrtek, 12. julija, okoli 18.40 je 18-letni domačin kolesaril po dovozni poti v Orešju na Ptuju, proti lokalni cesti. Ob vključevanju na lokalno cesto je izsilil prednost 49-letnemu Mariborčanu, ki je prikolesaril z njegove leve oz. iz smeri Vičave proti Krčevini pri Ptuju. Zaradi tega je starejši s prednjim delom kolesa trčil v bočno stran mlajšega, nakar sta oba padla. Mlajši jo je odnesel brez poškodb, starejši pa se je ob padcu hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

Policisti bodo mlajšega kolesarja kazensko ovadili ptujskemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Ob 11.20 je na Ptujski obvoznici na Ptuju, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se večkrat prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so odklopili akumulator, preprečili iztekanje nevarnih motornih tekočin in oskrbeli poškodovanca do prihoda reševalcev NMP, ki so ga odpeljali v SB Jožeta Potrča na Ptuju.

Ob 18.08 je na izvozu iz avtoceste za Ptuj zagorelo tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so požar pogasili in preventivno pregledali vozilo s termovizijsko kamero.

Ob 20.22 pa sta v Lancovi Vasi trčila osebno vozilo in motorno kolo. Na kraju nesreče so bili gasilci PGD Ptuj vendar njihova intervencija ni bila potrebna. Reševalci NMP Ptuj so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25