Lokalne volitve bodo 18. novembra

Na volitvah se bo volilo župane in člane občinskih svetov za naslednji štiriletni mandat, v občinah z ustanovljenimi ožjimi deli pa tudi člane v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti

Prlekija-on.net, petek, 13. julij 2018 ob 12:22
Lokalne volitve bodo 18. novembra

Lokalne volitve bodo 18. novembra

Predsednik Državnega zbora Matej Tonin je razpisal redne lokalne volitve, ki bodo letos 18. novembra in bodo potekale v vseh 212 slovenskih občinah. Termin je bil sicer s spremembo zakonodaje novembra lani določen kot stalni termin lokalnih volitev na tretjo nedeljo v novembru.

Na volitvah se bo volilo župane in člane občinskih svetov za naslednji štiriletni mandat, v občinah z ustanovljenimi ožjimi deli pa tudi člane v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

V kolikor v katerih občinah županski zmagovalec ne bo znan, bo drug krog županskih volitev potekal v nedeljo, 2. decembra. Tonin je z aktom določil, da bodo volilna opravila začela teči po počitnicah, 3. septembra.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika