Mladi ribiči so letos tekmovali za prestižni naslov v petih tekmovalnih ligah

Zaključno tekmovalno srečanje mladih ribičev Ribiške družina Gornja Radgona v Gradišču

Jože Žerdin, sobota, 14. julij 2018 ob 10:10
Zaključno tekmovanje mladih ribičev

Zaključno tekmovanje mladih ribičev

Ribiška družina Gornja Radgona, ki veliko skrb posveča mladim ribičev, pripravi ribiška tekmovanja za mlade ribiče. Vsako leto se z velikim veseljem udeležujejo ribiških tekmovanj in sicer za pionirje U-15 in mladince U-20, pri čemer se ugotavlja, da se tekmovanj udeležuje vse več mladih, ki jih ribištvo veseli. Mlade ribiče v okviru Ribiške družine Gornja Radgona vodi mentor za mlade ribiče Avgust Pelcl, ki je zadovoljen, da so letos za mlade ribiče pripravili kar pet izbornih ribiških tekmovanj in sicer na območju temeljnih ribiških enot Videm, Radenci, Apače, Gornja Radgona in Tišina.

V nedeljo, 8. julija, je v ribnikih pod okriljem temeljne ribiške enote Tišina v Gradišču pri Tišini potekalo zaključno letošnje ribiško tekmovanje za mlade ribiče. Na zadnjem petem ribiškem tekmovanju v Gradišču je skupaj trnke za prestižna mesta namakalo 13 mladih ribičev, ki so skupaj ulovili 146,750 kg rib, predvsem krapov.

Pri pionirjih U-15 je zmagala Nuša Serec doma iz Sodišincev iz temeljne ribiške enote Tišina, ki je ulovila 23,300 kg rib, drugi je bil Enej Kapun iz temeljne ribiške enote Gornja Radgona s 15,600 kg in tretje mesto Aljaž Ružič iz temeljne ribiške enote Tišina s 13,000 kg rib.

Pri mladih ribičih U-20 je prvo mesto pripadlo mlademu ribiču Ninu Berdenu iz temeljne ribiške enote Tišina, ki je ulovil 16,400 kg rib, drugo mesto je zasedel Mihael Kukovec iz temeljne ribiške enote Videm z 12,800 kg rib, tretje mesto pa Blaž Gašpar, temeljna ribiška enota Tišina z 2,650 kg rib. Sodnik na tekmovanju v Gradišču je bil Janez Rajnar.

V sklopu petega tekmovanja so razglasili in nagradili s pokali in praktičnimi nagradami mlade ribiče. Skupni zmagovalec za letošnje leto je pri U-15 Enej Kapun z 52,770 kg ulovljenih rib, drugi je postal Aljaž Ružič z 41,350 kg rib in tretji Aljaž Hecl z 21,500 kg ulovljenih rib. Pri U-20 je zmagovalec postal Mihael Kukovec s 60,320 kg ulovljenih rib, drugo mesto pa je zasedel Mihael Čuk s 30,770 kg ulovljenih rib.

Vsem mladim ribičem se je v imenu temeljne ribiške enote Tišina zahvalil predsednik Vinko Šarotar. Tudi lepe misli ob zaključku letošnjega ribiškega tekmovanja za mlade ribiče je skupaj z njimi delil mentor za mlade ribiče Avgust Pelcl, ki se je zahvalil staršem, da svojim otrokom omogočijo, da se lahko udeležujejo ribiških tekmovanj, kajti preživetje nekaj uric v naravi v ribnikih pri ulovu rib je nekaj nepozabnega.



Več v Šport