V Ormožu odprli prvo grajsko kavarniško popravljalnico v Sloveniji

Center ponovne uporabe Ormož je v prostorih ormoškega gradu predstavil nekaj edinstvenega, nekaj, česar nima nihče drug

Valerija Novak, ponedeljek, 16. julij 2018 ob 11:161
Otvoritev Grajske kavarniške popravljalnice

Otvoritev Grajske kavarniške popravljalnice

V Ormožu je potekala svečana otvoritev prve grajske kavarniške popravljalnice v Sloveniji. Center ponovne uporabe Ormož je v petek, 13. julija v prostorih ormoškega gradu predstavil nekaj edinstvenega, nekaj, česar nima nihče drug. Z dejavnostjo ponovne uporabe, ki jo izvajajo v Centru ponovne uporabe, bodo z grajsko kavarniško popravljalnico ustvarili novo tržno nišo za izhode iz programov, kar bo priložnost za razvoj socialnih veščin in spretnosti, dvig funkcionalnih kompetenc za vključenost v družbo, pridobitev znanj in informacij, ki vodijo k razrešitvi socialnih stisk in težav, ki pogosto spremljajo stanje dolgotrajne brezposelnosti. Grajska kavarniška popravljalnica je tako veliko več kot kavarna, je priložnost za vse, ki si želijo novih priložnosti.

Zbrane je pozdravila direktorica Centra ponovne uporabe Marinka Vovk, ki je v uvodnem govoru predstavila projekt in obiskovalce povabila, da si skupaj ogledajo prostore nove grajske kavarniške popravljalnice. Prvo kavo na pesku je pripravila poslanka Mojca Žnidarič, sledil pa je sproščen pogovor ob kavi, kjer so govorke predstavile idejo o kavarnici.

Si želite sami skuhati turško kavo na pesku, izbrati Vintage skodelico, ki jo potem odnesete domov, se naučiti popraviti vaš poškodovan izdelek, šivati in uživati v kreativnosti? Potem morate priti v Ormož, kjer Vas čaka nostalgična Grajska kavarniška popravljalnica.



Več v Gospodarstvo