Tako so Prleki v vlečenju vrvi preko reke Mure premagali Prekmurce

Prleki so sedaj v skupnem seštevku zmag preteklih let izenačili na 11 proti 11

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. julij 2018 ob 19:42
24. srečanje Prlekov in Prekmurcev

24. srečanje Prlekov in Prekmurcev

V nedeljo, 15. julija, je pri kroškem brodu ob reki Muri v Krogu na prekmurski in v Vučji vas na prleški strani potekala tradicionalna prireditev, 24. srečanje Prlekov in Prekmurcev. Prireditev, ki poteka vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju, je tudi letos privabila veliko množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje brod.

Prleki izenačili na 11 proti 11

Osrednji dogodek prireditve je bilo vlečenje vrvi preko reke Mure med Prleki in Prekmurci. Vrv je na vsaki strani vleklo po 25 Prlekov oz. Prekmurcev. Pred vlečenjem so se vsi udeleženci tudi stehtali, Prekmurci so bili nekoliko težji s 3.250 kg, Prleki pa so skupaj tehtali 2.920 kg. A teža letos ni bila odločilna, saj so slavili Prleki, ki so sedaj v skupnem seštevku zmag preteklih let izenačili na 11 proti 11. Prireditev je do sedaj bilo sicer 24, na dveh vrvi niso vlekli.

Vse zbrane sta na brodu, ki povezuje občini, pozdravila tudi župana Občine Križevci in Mestne občine Murska Sobota, mag. Branko Belec in dr. Aleksander Jevšek, prireditev pa je povezoval Samo Tuš - Korl.

Na prizorišču so še pred tem potekale različne aktivnosti za obiskovalce, ki so si med drugim lahko ogledali finale svetovnega prvenstva v nogometu, za otroke so pripravili animacije, obiskovalci so se lahko brezplačno z brodom prepeljali z ene strani na drugo, na prekmurski strani pa je vozil tudi turistični vlakec.

Poskrbljeno je bilo za kulinariko, na prleški strani je za to skrbelo PGD Vučja vas z ribami na vučenski način, na prekmurski strani pa Kajak kanu Klub Mura Krog z ribami na brodarski način. Tudi za glasbo je bilo poskrbljeno na obeh straneh, Prleke so zabavali Štajerski fakini, Prekmurce pa skupina Blue Planet.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Družabno