Štajerski fakini »zagreli« DOSOR

Vrtenje »DOSOR-jeve Vetrnice« z mladimi muzikanti

Filip Matko Ficko, torek, 17. julij 2018 ob 11:56
Štajerski fakini v DOSOR-ju

Štajerski fakini v DOSOR-ju

Že ducat let po deželi Štajerski ter po vsej Sloveniji, pa tudi po tujini, nastopajo Štajerski fakini (nekoč so bili »doma« v Spodnjih Ivanjcih), ki so pred leti že nastopili tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Letos so ta obisk ponovili ter v okviru poletnih zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica« prejeli v dar že drugo vetrnico, ki jih izdeluje stanovalec Maksimiljan Korošec. Torej se bodo v DOSOR-ju morali oglasiti še najmanj dvakrat, da bo vsak izmed mladih glasbenikov imel svojo vetrnico.

Sicer pa četverici ne manjka energije. Ivan Fleisinger (harmonika), Matej Đurkin (bas kitara), Mitja Mulec (klaviature) in Uroš Ketiš (bobni) so več kot poldrugo uro skrbeli za glasbeno-pevsko navdušenje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, njihovih svojcev, zaposlenih ter številnih zunanjih obiskovalcev, čeprav so dan pred tem »veselo nažigali« v bližnji Vučji vasi, kjer so Prleki bili letos »premočni« za Prekmurce ter zmagali v vlečenju vrvi čez reko Muro.

Sandra Celec in Teja Smodiš sta v imenu DOSOR-ja imeli »na skrbi« četverico mladih muzikantov, ki sta jih pozdravili v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, saj je bilo napovedano slabo vreme in nastop na poletnem odru na DOSOR-jevem dvorišču je odpadel. A ob poldrugo uro trajajočem nastopu je številno občinstvo pozabilo na deževno vreme, zapeli so z mladimi glasbeniki ob znanih melodijah in pesmih ter ob koncu koncerta dočakali celo večerne sončne žarke.

Prej imenovani voditeljici zabavnega večera sta se Štajerskim fakinom zahvalili za nastop, izročili posebno darilce, prejeli pa so tudi že prej omenjeno tradicionalno vetrnico.



Več v Družabno