3x3 GEZA PUB Beltinci vse do polfinala na finalnem turnirju Central Europe Tour 2018

S tem so za za las zgrešili uvrstitev na Challenger turnir svetovne serije

Prlekija-on.net, torek, 17. julij 2018 ob 13:57
3x3 GEZA PUB Beltinci na Slovaškem

3x3 GEZA PUB Beltinci na Slovaškem

Ulični košarkarji ekipe 3x3 GEZA PUB Beltinci so v soboto, 14. julija, zaključili serijo turnirjev na Slovaškem. V skupinskem delu finalnega turnirja v Bratislavi so GEZA PUBovci zmagali vse 3 tekme in se kot prvo uvrščena ekipa uvrstili v polfinale, kjer so po napeti tekmi, ki se je končala z rezultatom 15 : 18, morali priznati premoč ukrajinski ekipi, sestavljeni iz najboljših ukrajinskih uličnih košarkarjev. V tekmi za tretje mesto so naleteli na ekipo, katere večina igralcev nastopa tudi za reprezentanco Slovaške in izgubili ter tako osvojili letošnjo najboljšo uvrstitev na slovaški turneji, to je 4. mesto. Tako so v svoji krstni sezoni na Slovaškem nanizali nekaj lepih uspehov in za las ostali pred vrati Challenger turnirja svetovne serije v Latviji.

Slovensko čast na finalnem turnirju v Bratislavi so za ekipo 3x3 GEZA PUB Beltinci zastopali: Niko Bačvić, Igor Žigo, Matjaž Želj in Grega Farkaš.

Prekmurski ulični košarkarji se ne predajajo in se že naslednji mesec odpravljajo na turnejo po Madžarski, kjer so v pretekli sezoni že zmagali na enem izmed turnirjev in se uvrstili na finalni turnir v Budimpešto.



Več v Šport