Farmtech v Ljutomeru pripravil družinski piknik

V posodobitev proizvodnje so v Farmtechu vložili več kot pet milijonov evrov, od tega kar štiri milijone evrov za novo lakirnico, nabavili pa so tudi nov varilni robot

Prlekija-on.net, sreda, 18. julij 2018 ob 10:15
Farmtechov družinski piknik

Farmtechov družinski piknik

Podjetje Farmtech d.o.o., ki je del matične družbe Komptech, je v petek, 13. julija, na sedežu v Ljutomeru pripravilo družinski piknik za vse zaposlene in njihove družinske člane. V uvod družabnega srečanja so prisotne nagovorili direktorja podjetij Farmtech in Komptech Franz Jantscher in Christian Oberwinkler ter županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Kot sta povedala Jantscher in Oberwinkler je bilo minulo obdobje v znamenju investicij. Tako so v posodobitev proizvodnje v Farmtechu vložili več kot pet milijonov evrov, od tega kar štiri milijone evrov za novo lakirnico, nabavili pa so tudi nov varilni robot. Kot največji delodajalec v regiji Farmtech veliko pozornosti namenja tudi izobraževanju zaposlenih, za kar bodo v letu 2018 namenili 160.000 evrov.

Z vodstvom podjetja odlično sodeluje tudi vodstvo ljutomerske občine, kar je v svojem nagovoru poudarila ljutomerska županja. »Ponosni smo na to, da je Farmtech doma v Ljutomeru. In Ljutomer trenutno doživlja eno najdaljših in najmočnejših obdobij razvoja v svoji zgodovini. V občinski upravi si prizadevamo podpreti vse ideje, ki prihajajo s strani vodstva Farmtecha. Prizadevamo si tudi, da ne zaviramo inovacij, ampak jih spodbujamo in se tudi borimo skupaj z vodstvom podjetja za njihovo uresničitev. Poleg tega razvijamo tudi okolje, pogoje za življenje in ustvarjanje,« je med drugim dejala ljutomerska županja.

V nadaljevanju družabnega srečanja so si prisotni tudi ogledali proizvodne prostore podjetja Farmtech, ki je v svetovnem merilu prepoznavno po dveh segmentih: kmetijskem in okoljskem proizvodnem programu.



Več v Gospodarstvo