Slovenski in avstrijski policisti rešili ponesrečenca v gozdu

PU Murska Sobota, ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 12:304
Policija

Policija

V petek, 13. avgusta 2010 okoli 10. ure je na OKC PU Murska Sobota po mobilnem telefonu poklical moški in policistu, ki je sprejel klic, v slabi nemščini povedal, da se je pravkar v gozdu pri podiranju dreves zgodila nesreča, v kateri je hudo telesno poškodovan drugi moški  in zato nujno prosi za pomoč.

Policist OKC, ki aktivno govori nemško, je kljub nenehnim prekinitvam pogovora (slaba pokritost mobilnega omrežje v gozdu, od koder je klical prijavitelj) in prijaviteljevi popačeni nemščini ugotovil, da se je v gozdu  v bližini  avstrijskega mesta Radgona, pri podiranju dreves zgodila nezgoda, v kateri je huje telesno poškodovan drug moški.

Ko je policist OKC prijavitelju povedal, da je poklical slovenske policiste in da bo o dogodku obvestil avstrijske policiste, je prijavitelj zvezo prekinil.

Policist OKC je telefonsko številko prijavitelja  in vse ugotovitve iz pogovora takoj sporočil  avstrijskim policistom, ki so zaposleni v Centru za sodelovanje varnostnih organov v Dolgi vasi (t.i. trilaterala).

Avstrijski policisti so ponovno vzpostavili stik s prijaviteljem in hkrati z ugotovitvami seznanili policiste na policijski postaji v Bad Radkesburg. Kmalu zatem so v gozdu v bližini kraja St. Peter am Ottersbach  našli poškodovanca , ki ga je med podiranjem drevo pokopalo pod seboj. Hudo poškodovanega so odpeljali v bolnišnico.

Dir. PU Murska Sobota je zaradi odličnega sodelovanja, hitrega in strokovnega reagiranja slovenskim in avstrijskim policistom, ki so zaposleni na Centru za sodelovanje varnostnih organov v Dolgi vasi, izrekel javno pohvalo.


Več v Črna kronika