Ustvarjalne delavnice na Kapeli

Praznik traminca in dvig klopotca na Kapeli

Filip Matko, ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 16:12
Andreja Plohl in Andreja Erzetič

Andreja Plohl in Andreja Erzetič

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, kot tudi Društvo upokojencev Radenci sta se aktivno vključila v aktivnosti ob letošnjem Prazniku traminca in dvigu klopotca na Kapeli, kar se je dogajalo v nedeljo, 15. avgusta. Blizu vhoda v Kapelsko vinsko klet so bile posebne stojnice, kjer se je izvedlo kreativne delavnice na temo Vinogradništvo.

DOSOR-jeve terapevtke ter stanovalke in stanovalci so kar precej časa poprej ustvarjali in so večino svojih izdelkov ponudili obiskovalcem na prodajni stojnici (DOSOR-jev medvedek, pojštrček, piščanček, ikebane, pa tudi DOSOR-jevi keksi, še posebej Traminčevi keksi), v okviru ustvarjalne delavnice pa so si obiskovalci lahko izdelali različne kreacije grozdja na vinski trti.

Tik poleg DOSOR-jevih stojnic je potekala tudi medgeneracijska delavnica Društva upokojencev Radenci, kjer so se v poslikavi plutovine lahko preizkusili obiskovalci Praznika traminca in dviga klopotca na Kapeli, še posebej pa je bila ta delavnica namenjena najmlajšim. S čopiči so lahko nanašali tempera barve na pripravljeno podlago ter si po dokončanju likovni izdelek za spomin tudi odnesli domov. Ni pa manjkalo niti starejših »ustvarjalcev«, kajti pri stojnici se je ustavila in ustvarjala celo zamejska Slovenka iz Trsta, mimo stojnic pa so prišli tudi številni vinski vitezi ter vinski kraljici: vinska kraljica Slovenije Andreja Erzetič iz Vedrijana v Goriških Brdih ter vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric Andreja Plohl iz Grabonoša.


Več v Družabno